Gode, gamle Oysterband er atter på tur i Danmark og endda en pænt lang én, det samme er Dallahan, dog kortere, som vi omtaler om et par dage. Den starter 1. februar.

Engelske Oysterband spiller i Portalen i Greve allerede i aften d. 25. januar og fortsætter til Holbæk fredag for at spille på Sidesporet. Lørdag d. 27. gælder det Grønnegades Kaserne i Næstved, og søndag går det til Vestjylland, hvor Generator i Ringkøbing lægger scene til det velspillende og populære band. (Øverste foto: John Jones, Oysterband)

OysterBand

Så hedder det d. 30. januar Turbinen i Randers og derefter d. 31. Schweizerhalle i Tønder. Så nordpå igen til Aalborg og Skråen d. 1. februar, Halkær Kro dagen efter og så afsluttes i Industrien i Aarup på Fyn. Trods mange års turneren i Danmark er bandet lige efterspurgte. Deres musiklakse rejse har varet i nu 45 år, og det vil de fejre i løbet af året med to koncerter samme sted to aftener i træk (i England), så de kan gøre et tappert forsøg på at nå gennem rigtig mange af deres sange. Se mere på oysterband.co.uk

Den engelske country/americana-sangerinde Laura Oakes fra Liverpool, som er lidt af et nyt stjerneskud, som er begyndt at spille i Danmark i de sidste par år i forbindelse med eventet Nashville Nights. Som hun selv siger det, begyndte hun som den eneste i Liverpool og omegn at interessere sig for countrymusik som teenager. Hun udgav første single i 2013, og nu er Laura Oakes en anerkendt og målrettet countrysanger. Hun er meget anerkendt som både sanger og sangskriver.

Oakes giver koncert på Bartof Station, Frederiksberg, d 7. februar, på Hagges i Tønder dagen efter. Så bliver det på Frølageret i Odense d. 9.2. og så spiller hun d. 11. på Strib Vinterfestival kl. 13 på plakaten sammen med Oh Land. Festivalen oplyser, at de i år som hovednavne har flere kvinder end mænd på plakaten, eksempelvis Heidi Talbot, Kajsa Vala, Katinka Band og netop Oh Land.

Der er jo altid gang i turnelivet, og vi prøver at følge med i vores kalender, som dog ikke altid er fuldstændig. Skriv gerne til os og fortæl, hvis du skal ud og spille eller har kendskab til andre musikere og bands, der er på vej afsted.