Det er lige om lidt, nemlig 19. og 20. april, at den nordiske showcase-festival Nordic Folk Alliance finder sted på spillestedet Gimle i Roskilde. Det gør den både i 2023 og 2024, og der bydes på en
spændende rejse rundt i rootsgenren med 16 specielt udvalgte navne fra hhv. Island, Finland, Norge, Sverige , Danmark og et enkelt fra Canada.

AySay

”Vi håber at samle folk både lokalt og internationalt til Nordic Folk Alliance i Roskilde, så man for alvor kan opleve smagsprøver på rækkevidden af rootsmusikken”, siger projektleder Jakob Kragesand fra Tempi. Han føler sig sikker på , at der venter publikum store musikalske oplevelser.

Du kender muligvis og sandsynligvis ikke mange af navnene, men det er med fuldt overlæg fra arrangørernes side. Todagesfestivalens line-up er valgt blandt toppen af de up-coming rootsbands i hele Norden. Samarbejdet mellem brancheorganisationerne på tværs af Norden sikrer nemlig, at du får lige præcis det, som de mener vil være de mest toneangivende de næste par år, når man ser på det i perspektivet ”musikeksport”. Koncerterne er fordelt på de to dage fra kl. 16, og før det er der seminarer og debatter som del af konferencens delegatprogram.

Spöket i Köket

Dansk/kurdiske/tyrkiske og DMA-vindende trio AySay, som blander nordisk electronica og anatolsk folkemusik, repræsenterer Danmark ligesom gothfolk-duoen Bona Fide, 1:En og Sylfide. Fra Norge kommer Synnøve Brønbo Plassen og Eriksson/Myhr/Malmström, (øverste foto) Fra Finland bliver det folkveteranerne fra Finland i Tsuumi Sound System, Sinstamon Sähkö og Annámáret, mens Island møder op med kvartetten Brek, som primært synger på islandsk og blander egen musik med indflydelse også af deres hjemlige arv og tradition.

LÓN kommer også fra Island og er tre venner, som brugte nedlukningen til at udforske og gå ned af americanavejen, En af de tre er Valdimar Gudmundsson, et stort rocknavn. Fra Quebec kommer en enkelt canadier, nemlig Cédric Dind-Lavoie, mens Sverige byder på Spöket i Köket (med dansk islæt, nemlig Clara Tesch), Hialösa Og Ana Ekborg Hans-Ers.

Som Tempi skriver, så er rootsgenren mange ting, men kan overordnet beskrives som traditionelle stilarter fra hele verden, der fremføres i sin rene form eller fusioneret med andet. Vi kender det fra vores egen tradition, den nordiske folkemusik, som hele tiden kan opleves i mange skiftende og forskellige udtryk – og på kryds og tværs af genrer. Det betyder, at genrefeltet optræder i de mindste nicher og også på de største scener i verden. Og potentialet for unge musikere i genren er uudtømmeligt. Vi glæder os til, at Nordic Folk Alliance kan blive en del af den udvikling,

Find dine koncertbilletter på www.gimle.dk

Du kan finde mere information på www.nordicfolkalliance.com