Den dansk-amerikanske trio er allerede et stykke inde i den igangværende og første turne i Danmark. De tre fiddlere er megaflittige Kristian Bugge, Jamie Fox og hendes landsmand Ruthie Dornfeld har slået strengene og traditionerne sammen –  med ”hvirvlende valse, glade polkaer, groovy jigs, fyrige reels og hæsblæsende hopsaer”, som de selv beskriver deres garanteret store repertoire.  De har foreløbig spillet på Tåsinge Museum, på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, en huskoncert på Stevns og lørdag aften i Copenhagen Folk Club på Metronomen, Kbh./Frederiksberg.

3 Fiddlers 3 Traditions Pressefoto

3 Fiddlers 3 Traditions Pressefoto

Rootszone.dk har endnu ikke haft mulighed for at være til stede (men koncerterne er omtalt i vores kalender). Vi er ikke i tvivl om, at de tre violinister har en masse at byde på, og det vender vi naturligvis tilbage til En hurtig opsummering af resten af turneen er søndag den 12. februar kl. 13 i Huset, Aalborg og samme dag kl. 19.30 hos Kulturkøbmanden i Sillerslev på Mors. Tirsdag d. 14. gælder det Gyngen i Aarhus, d. 15. Nanas Stue i Sønderho på Fanø, d. 16. Drauget i Hørve. På Toreby Skole, Lolland bliver der koncert og dans fredag og lørdag morgen kl. 10 giver de tre workshops samme sted. Turen rundes af på Tøjhuset/Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Ruthie Dornfeld er ekspert i amerikansk old time-musik og spiller ligeledes et stort repertoire af keltisk og skandinavisk musik. Hun har optrådt og undervist i over fyrre år i hele USA, Danmark og mange andre lande. Hun har været gæstelærer på bl.a. folkemusikuddannelsen i Odense og er kendt fra bl.a. gruppe American Café Orchestra og The Poodles.

Jamie Fox er en af de mest aktive yngre violinspillere inden for Métis-traditionen, som er en del af de nordamerikanske indianeres folkemusik. Métis bygger på rødder fra keltisk, fransk og nordiske traditioner, blandet med indianske trommerytmer og stepdans. Jamie Fox har spillet i og turneret med familiens gruppe “The Fox Family”.

Kristian Bugge har, som mange ved, specialiseret sig i de danske folkemusiktraditioner og er meget aktiv i Danmark, Skandinavien og Nordamerika både som musiker og underviser. Han er en af de mest prisbelønnede folkemusikere herhjemme med hele ni DMA-priser for arbejdet med sine diverse bands og projekter. De tre har netop været i studiet og indspillet de første numre til deres kommende trio-CD.

 

www.3fiddlers3traditions.com

www.facebook.com/3fiddlers