Foto: Claus Hellgren Larsen

Foto: Claus Hellgren Larsen

Duoen besøgte os sidste efterår og gav et par gigs, og min anmeldelse dengang var meget positiv. Nu har de lige gennemført en mindre turné, som også omfattede Sverige og Norge. Jeg havde mulighed for at opleve deres koncert i Sandefjord, og de er i mellemtiden blevet endnu bedre. Derfor er der god grund til at glæde sig til deres besøg på årets Tønder Festival.
De spillede en del af repertoiret fra sidst, men havde også fået nogle nye numre på sætlisten. Det er numre, som man snart kan høre på deres kommende album, som skulle være på gaden til sommer.  Deres to sæt var imidlertid præget af Merle Haggards dødsfald d. 6. april. Han er én af Ickes og Hensleys største inspirationskilder. Ickes har spillet med Haggard, og Hensleys vokal ligger tæt på Haggards. Den triste anledning gav imidlertid plads til flere Haggard-sange som en hyldest. Især blev Sing Me Back Home udført så bevægende, at det sædvanlige bifald efter numrene næsten udeblev. Det var, som om ingen nænnede at ødelægge de lyde af stilhed, som Paul Simon har hyldet. Ickes og Hensley fik dog velfortjente applauser, og de kan nu tage hjem til USA og nyde deres øgede succes.
Bluegrass? Ja, det er deres musikalske rødder, men sammen har de skabt deres helt egen stil med masser af country, blues og rock. Læg dertil flere nye og gode Hensley-sange, og man har opskriften på en bredere appeal, et større publikum og større scener.