Folkeklubben

Folkeklubben

Spot Festivals anden store musikdag var lørdag. I alt deltog godt 200 danske og udenlandske bands, ligesom over 300 internationale medie- og branchefolk deltog i løbet af festivalen. Ikke kun til de musikalske arrangementer, men også med interesse for film, som jo også er en del af Spot.

Trio Mio

Trio Mio

Der blev heldigvis også præsenteret kontemporær folkemusik, da Trio Mio spillede dansk og nordisk folkemusik på deres helt egen intense facon. Så der var mulighed for fordybelse til deres både traditionelle og uforudsigelige melodier, nogle inspireret af jazz, andre med et lidt klassik tilsnit. Trioen er garanter for en musikalsk oplevelse. hvor spilleglæde og smittende humør er en vigtig faktor.

Northern Assembly

Northern Assembly

Kvartetten Northern Assembly med den charmerende sangerinde Dina Danielsdatter som midtpunkt er en spændende fornyelse inden for folk og folkrock. Med inspiration fra især den nordiske musik gav det talentfulde band en humørfyldt koncert med musik fra deres første album, som udkom sidste efterår.

Det var en helhedsoplevelse med bandet Jonah Blacksmiths optræden. Der blev vekslet mellem video på storskærm med historiefortællinger og musik med smeden fra Thy som omdrejningspunkt, og live folkrock fra scenen, som gav en spændende og god effekt. Især når der midt i en sekvens blev skiftet mellem de kunstneriske former af det seks mand store band. Dog var en enkelt af videosekvenserne lidt for lang, da der var megen snak og for lidt musik, selv om fortællingerne var relevante og interessante nok. Bandet kan opleves ved en række koncerter landet rundt i de kommende måneder og ligeledes på årets Tønder Festival.

De seneste år har Folkeklubben taget sidstnævnte festival med storm, og Musikhusets store sal blev endnu en manifestation af den sympatiske trios succes med deres friske og populære folkpop. De blev i et par numre ”forstærket” af Nikolaj Busk fra Dreamers’ Circus på harmonika, og under bandets to sidste numre stod alle i Musikhusets store sal op og rockede, dansede og sang med på bandets underfundige tekster, som der oftest er bid i.

Men den 21. Spot Festival var atter en succes med mange ”udsolgte” koncerter på de 14 spillesteder, som blev brugt. Fredag eftermiddag kunne man gennem længere tid opleve meget lange køer ved salgsstedet for armbånd i Scandinavian Congress Centre. På dette punkt er der plads til forbedring, når der skal evalueres fra en ellers velorganiseret festival.

Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith med gang i storskærmen.