Blandt mange navne på den jubilerende guitarmesse i Østerbrohuset lørdag og søndag er Finn Olafsson, der i år også kan fejre rundt, nemlig ikke mindre end sit 50 års jubilæum som musiker – han må være startet tidligt! Til lykke, Finn. Billy Cross, der snart er albumaktuel, kan man også møde foruden eksempelvis ligeledes albumaktuelle Michael Denner og Hank Shermann fra Mercyful Fate, leadguitarist Rob Caggiano fra Volbeat, Thomas Risell aka Marlow, Mick Box fra Uriah Heep og Alex Hutchings. På standene kan man møde bl.a. Jacob Binzer, Raunchy og Mika Vandborg & Søren Andersen fra Electric Guitars.

Billy Cross, Pressefoto

Billy Cross, Pressefoto

Der bliver et stort jubilæumsprogram på Copenhagen Guitar & Bass Show, som er Nordeuropas største musikudstyrsmarked. Her kan man også opleve en sjælden guitarudstilling med bl.a. Franz Beckerlees Gasolin-guitarer. Messen er det rene guitar-wonderland, hvor der kan købes, krejles, byttes, prøves, fotograferes, snakkes, kigges, nørdes – og begejstres. Nogle bruger gerne en halv formue på den helt rigtige guitar, mens andre nøjes med en pedal eller tester de nyeste instrumenter i en af de mange salgsstande. Man kan tage sin gamle guitar med og måske lade den indgå i handlen for en ny. Der bliver en masse at lytte på for enhver, der dukker op i Århusgade 103 på Østerbro.

Arrangørerne disker op med en særudstilling, hvor man nærmest kan tage en tidsrejse gennem rocken. Se Beckerlees Stratocaster og Les Paul, der blev brugt på alle Gasolins albums. Eller se direktør for JVB Concerts på Fyn, Hans Qvistgårds kostbare og sjældne guitarer, som kun findes i det ene eksemplar herhjemme: Brownie, Blackie og Lucy! Traditionen tro afholdes der på messen diverse ”live clinics”, dvs. showcase-agtig livemusik, hvor både guitarister og bassister spiller, fortæller og demonstrerer deres spilleteknik.

Der er program det meste af lørdag og søndag. Jubilaren Olafsson er på lørdag kl. 17 og Billy Cross søndag kl. 16 – men som nævnt er også flere andre supermusikere på banen. Og garanteret masser af superfans. Messen er åben fra 10 til 18 og søndag 10 til 17. Billetter kan købes i døren og i forsalg på https://billetto.dk/da/copenhagen-guitar-bass-show. Billetpris pr. dag 140 kr. Todages billet 200 kr.

Børn under 11 år kommer gratis ind. Se hele programmet på:

http://www.copenhagenguitarshow.com