10 engelsksprogede skæringer, der, som musikerne selv siger, falder inden for country, bluesrock, tex-mex, roots og americana-musik. Det svinger medrivende, og Jesper Bjarnesens vokal er forrygende god og lyder, som om den er gødet og vokset op et sted i Staternes sukkerplantager. Han synger, men spiller også guitar og mundharpe. Foruden ham består HandsDown af Franzz Jakobsen (guitar), Erik Knas Sandager (bas) og Jes Eiler Sørensen (trommer). Alle tre synger med på flotte, harmoniske kor, hvilket tilfører liv og stemning til pladen.
”American Music Made in Denmark” er HandsDowns debut-cd, men tag endelig ikke fejl: Det høres tydeligt, at de fire har øvet sig. De fire bandmedlemmer er mindst 60 år gamle, og de har tilsammen et alenlangt cv, som peger på en lang række orkestre, der har virket i Danmark og i udlandet i mindst 40 år.
Otte af numrene er originale og har gennemgående fængende rytmer og melodier. Der vil uden tvivl komme liv på dansegulvet, når de fire drenge i HandsDown ruller sig ud. Forsanger, Jesper Bjarnesen siger, at han først er kommet med i HandsDown for halvandet år siden. Han har dog, rent musikalsk, prøvet lidt af hvert:
”Jeg har i mere end 35 år spillet og sunget for alle, der har bedt mig om at gøre det. Derfor har du måske hørt om, at jeg spiller for vuggestue- og børnehavebørn, at jeg optræder som julemand, at jeg leder ”syng-med-aftener på plejehjem, at jeg spiller banjo i traditionelle jazzbands mm….” Bjarnesen har mindst tre albums bag sig før det foreliggende, heriblandt julepladen ”Swinging Christmas”.
Om gruppen HandsDown siger han: ”Vi er fire mænd, plus 60, som bare ikke kan lade være med at lave musik. Coronakrisen har været frustrerende. Tre koncerter i maj blev aflyst, og det bliver spændende at se, hvornår man for alvor kommer i gang igen”.
Gode melodier, der ind i mellem kan blive lidt tromme-maskinelle, når man nu er vant til at lytte til folkemusik. Men det swinger og rocker overbevisende hele vejen. Teksterne? Jo, det er overvejende de klassiske blues-rock-temaer, der berøres: Hun er mit ét og alt – så hvorfor forlod hun mig? Nu går jeg her og er rigtigt ked af det og trist! Smukkest finder jeg nummeret, Her Real Name Was Penelope”, både fordi det er stille og lyrisk, og fordi det fortæller en historie, man kan identificere sig med. Her fortælles om den unge mand, der håbefuldt drager hjemmefra og møder den store kærlighed. Eneste problem er bare, at hun forsvinder efter et par hede timer, som til gengæld huskes for resten af livet.
American Music Made In Denmark er en medrivende festplade, som lægger sig solidt i traditionen fra The Band, Little Feet, Ry Cooder og Steve Earle
Tak fordi du tog dig tid til at lytte til og anmelde vores album Allan. Det er vi glade for.
✌️♥️?
HandsDown
Erik Knas Sandager
Det var en fornøjelse ?