Den irske sangerinde Heidi Talbot udsender den 18. februar et nyt, velklingende album.

Vi har haft glæde af Heidi Talbot her i landet, men (vistnok) stort set kun på Tønder Festival. Hun har en fortid hos det amerikanske succesband Cherish the Ladies, men tog efter nogle år hjem og gik solo.

I 2008 kom albummet In Love and Light, som hun fik stor ros og priser for. Cirka samtidig flyttede hun til Skotland, hvor hun nu er gift med en af landets topmusikere, nemlig John McCusker. Det er, såvidt vides, en lykkelig alliance, som udover et rigtig fint musiksamarbejde er resulteret i en datter.

I 2010 kom albummet Star, og det var først her, hun begyndte at skrive sange selv. Men hun fandt hurtigt melodien, så at sige -og ordene.

På det nye album Angels Without Wings, som jeg har smuglyttet lidt til, er multiinstrumentalist-manden også med, ligesom hun i sangskrivningen bl.a. har samarbejdet med den højt respekterede Boo Hewerdine. Denne også har besøgt Tønder og har skrevet sange til et utal af kunstnere, ikke mindst Eddi Reader.

På CD’en medvirker også Mark Knopfler, som McCusker har turneret verden rundt med. Ligeledes medvirker Tim O’Brien (fast Tønder-mand), Jerry Douglas og endnu et skotsk topnavn i folk-verdenen, sangerinden Julie Fowlis. Albummet er indspillet live i Glasgow med bl.a. de faste makkere Michael McGoldrick, Phil Cunningham og Ian Carr.

Fans af Heidi Talbot med den klare, fine stemme kan glæde sig – og skulle man tilfældigvis være i London den 21. februar, så kan hun opleves på Cecil Sharp House. Hun er på en længere turné i forbindelse med udgivelsen. 

http://www.heiditalbot.com/index.php