Åbningen af Ceilidh

Åbningen af Ceilidh

Allan Taylor

Allan Taylor

Lørdag eftermiddags Ceilidh i Kultur-& Fritidscentret blev åbnet med sækkepiber på scenen, som også blev helt fyldt med de mange musikere og sangere, der skulle medvirke. Men efter åbningen blev troubadouren og singersongwriteren Allan Taylor efterladt helt alene på den store scene, og den fyldte han sagtens helt ud med sine gode historier, strengelege og ikke mindste sange. Siden kørte programmet videre til det talrige publikums store tilfredshed.

Emily Smith

Emily Smith

På Torvescenen scorede den skotske sangfugl Emily Smith mange point med sin klokkeklare stemme og et repertoire af nye og ældre skotske sange, ikke mindst sange om ulykkelige skæbner og kærlighed. Hun gav også plads til sine to musikere, nemlig hendes bedre halvdel Jamie McClennan på guitar og violin samt guitarist og fløjtespillere Matheu Watson. De to musikere gav således et forrygende flot nummer på deres strengeinstrumenter, hvor der nærmest kom røg fra fingrene til sidst.

Storsøster Greta Bondesson

Storsøster Greta Bondesson

Havnescenen skulle først nedtages søndag eftermiddag, men allerede lørdag var den i fare for at blive væltet af de tre svenske søstre Bondesson i Baskery – Greta på banjo og slagtøj, Stella på bas og lillesøster Sunniva på guitar. Deres eksplosive og meget energiske, styrkefulde rock, punk, hillbilly, folkrock blev godt modtaget af publikum. Og det er ikke mindst på grund af Baskery-pigernes helt unikke og velklingende vokal-harmonier, som bare sidder lige i skabet. Deres sæt kørte der ud af, og de nærliggende lystbåde vippede i takt til deres hektiske rytmer.

Mange fik sig en overraskelse, da Baskery gav deres første ekstranummer, nemlig Bellmans ”Bort allt vad oro gör” som acapella, mildest talt en modsætning til deres øvrige sæt. Men her demonstrerede de tre søstre også deres stemmepragt i fuldt flor. Så ligesom ved mange af de øvrige dygtige musikere og bands optræden var der også her velfortjent stående bifald til trioen, som var i Skagen for andet år i træk.

 

Baskery på Havnescenen

Baskery på Havnescenen