Således kunne det fynske band høre fra speakeren ved Texas Sounds International Country Music Awards festival i Jefferson, da de i begyndelsen af november var nomineret til en ærefuld pris i countrymusikkens hjemland.

Her fortæller Jess Rahbek om oplevelsen og optakten til turen til Texas: ”Vi modtog en mail ud af det blå fra komiteen bag festivalen, så man må sige, at det var dem, der fandt os. Vi vidste intet om dem og kendte slet ikke noget til deres arrangement. Vi fandt så ud af, at de måske havde hørt vores musik på Spotify, hvor statistikken fortalte, at de fleste aflytninger kom fra netop USA”.

Bandet fik en invitation pr mail, da de fik at vide i løbet af foråret, at de var blevet nomineret til en pris: ”Vi fik mulighed for en ”generalprøve” i det amerikanske countrymiljø, da vores første koncert var på Whistlers i Austin, hvor vi gjorde stop, inden festivalens start. Vi var meget spændte på, hvordan vi ville blive modtaget at publikum, der jo er vant til countrymusik fra øverste hylde. Men det gik rigtig godt, vi fik enorm god opbakning og publikum udviste stor interesse, så det var en dejlig fornemmelse, at vi godt kunne være med”, siger Jess Rahbek.

Til festivalen i Jefferson var der inviteret bands fra det meste af verden. Der var musikere fra bl.a. Argentina, Canada, Island, Mexico, Spanien, Storbritannien, Østrig og Sydafrika. Bandets guitarist og banjospiller fortæller videre:

”Vi spillede to koncerter ved festivalen, der varede to dage foruden dagen med prisoverrækkelserne. Det ene sæt var faktisk et ekstra sæt, da vi var blevet ret populære. Vi blev kåret som bandet med den bedste originale ”Song of the Year”. Men juryen begrundede deres valg med, at det faktisk ikke kun var én sang, men det samlede albums sange, og fordi det var vores egne sange. Mange af de andre deltagende bands havde coverversioner i deres sæt. Vi er meget glade for prisen, da det netop var den, vi allerhelst vil vinde. Og især fordi vi kan tage det som en blåstempling og anerkendelse, og vi kan bruge det ved kommende møder med både bookere og publikum”.

Bound By Law har også fået mange kontakter, for der var mange branchefolk til stede, og samtidig de fik vist flaget over for det amerikanske publikum. Jess Rahbek konkluderer:

”Vi føler nu, at vi har fået countrymusikken ind under huden, og er blevet bestyrket af turen og oplevelsen. Så nu tør vi nok blande lidt mere ind i vores musik og være mere eksperimenterende. For amerikanerne var helt vilde med, at vi blandede ”deres” musik med skandinaviske toner og kultur, og at vi ikke bare kopierede den traditionelle musik”.

Bandet er godt i gang med deres nye album og er ca. to tredjedele gennem studieoptagelserne, og de håber, at skiven kan være klar i løbet af foråret. Det bliver ekstra spændende at lytte til det nye album, hvor der måske kommer lidt nye strofer indover efter triumfen i Texas.

Bound By Law består af Mads K. Wilhjelm på sang og guitar, Jess Uhre Rahbek på diverse guitarer og banjo, og på mundharmonika og piano er det Jon Rahbek.