Da My Morning Jacket i 2008 udgav bandets 5. studiealbum, Evil Urges, lignede det starten på en ny og mere storladen soft-rock lyd. Man skal dog ikke forvente sig mere af det samme næste gang, afslører bassist Tom “Two-Tone Tommy” Blankenship i et interview med Spin.com.

“Denne gang er det bare os fem; kontrolrummet er kun opdelt af et forhæng. Vi går tilbage til en lyd i stil med den på vores første tre albums. Det er helt klart mere afslappet end længe,” fortæller han.

My Morning Jacket har på nuværende tidspunkt færdigskrevet 5 numre til albummet, som Jim James tidligere har udtalt, at han håber, udkommer i midten af 2011.

Det er dog muligt, at kvintetten tager nogle dages pause fra skriveriet. Mellem 18. og 23. oktober spiller de nemlig 5 specialkoncerter på spillestedet Terminal 5 i New York. Koncertserien bliver skudt i gang 18. oktober med debutalbummet, The Tennessee Fire og fortsætter kronologisk indtil den sidste koncert med Evil Urges 23. oktober.

My Morning Jackets eneste øvrige offentliggjorte koncerter i fremtiden bliver også spillet i USA i slutningen af måneden.

www.mymorningjacket.com

Thomas Nicholson