Foto: Per Dyrholm

Med novembers komme er den mørke vintertid for alvor over os. Men nu er der godt nyt for alle sortseere. Afenginn udgiver deres femte album med det oplysende navn LUX. Og ikke nok med det, så kan coveret foldes ud, så det bliver en lampe!

Som kvartetten selv præsenterer det nye album, så er musikken varmere end før og et lys i novembermørket.

Det bliver Kulturhuset på Islands Brygge, der lægger lokaler til releasekoncerten 7. november, og to dage senere er bandet på scenen på Von Hatten i Randers, hvor de i øvrigt får følge af Tako Lako. Afenginn bliver i det østjyske, for 10. november gælder det Studenterhuset i Aarhus, ligeledes ved en dobbeltkoncert med Tako Lako.

Så går rejsen sydpå for bandet, der skal spille en koncert i Østrig og en i Schweiz, inden der afsluttes med to koncerter i Nordtyskland. 29. november er Afenginn så atter på hjemlig grund, når bandet spiller på Klaverfabrikken i Hillerød, og endelig afslutter man på Global dagen efter ved endnu et dobbeltarrangement. Denne gang med Skvulp.

Foto: Rune Backs

Bandet består af Rasmus Høyer på klarinetter, Niels Skovmand spiller violin, mens mandolinen betjenes af Kim Nyberg. På slagtøj er det Rune Kofoed, og Erik Olevik er ny bassist. På albummet kan man også høre Bent Clausen på blandt andet marimba og vibrafon samt Mads Hyhne på trombone.

Bandet udgav deres første cd i 2004, og efterfølgende er det blevet til et nyt album hvertandet år. Men det er først og fremmest som et virtuost live orkester, at bandet er blevet landskendt, og det er blevet til mere end 400 koncerter igennem årene.

http://www.afenginn.com/