Så skete det. En vaskeægte LP-plade, som måtte hentes på posthuset, da den ikke kunne komme i den lovmæssige standard postkasse.

Albummet præsenterer sig med stemningsfyldt foto på forsiden og ligeledes flotte sort/hvide fotos på midteropslaget, hvor teksterne til de otte sange også er at finde.

Fire melodier på hver side af LP’en. Sådan skal det være. Lidt nostalgisk i disse tider, hvor mange henter deres musik direkte fra nettet og ikke får den gode rustikke fornemmelse af at stå med et cover i hånden!

Indholdet svarer helt til forventningerne efter at have set billederne. Og selv om albummet er optaget på Skraaplan Studios i Åbyhøj, så er musikken absolut ikke at finde på noget skråplan, men højt hævet over det gennemsnitlige niveau. Ligesom pickup’en på pladespilleren kører det bare af sted med smægtende ”Denmaricana-toner”. Det bedste fra country, folk og blues i Mikkel Bøggilds danske singer-songwriterforum.

Alle numre er dejlige, velkomponerede både melodier og tekster, uanset om de er lidt melankolske eller dystre, eller optimistiske og iørefaldende, som eksempelvis ”In the Wink of An Eye”, som går rent ind og lyder som et singlehit. Men det vil være synd at fremhæve nogle melodier frem for andre, da de alle otte kunne bruges på en 45-singleplade!

Mikkel Bøggild spiller selv flere forskellige instrumenter, og på LP’en består hans band Barrow af flere forskellige musikere på de forskellige numre. Perry Stenbäck er med på nyckelharpe, Ole Albrechtsen på guitar, Palle Hjort på melotron, pianisten Peter Dencker. Desuden medvirker trommeslageren Eddi Jarl, Henrik Poulsen på bas, og Anne Hjort og Sisse Kold støtter Mikkel Bøggild som kor på halvdelen af numrene.

Så selv om det er nemt at lytte til musik på Spotify, YouSee’s play eller sætte en cd på, kan man føle, at det er den ”ægte” varer med en vinyl-plade. Lyden fejler absolut ikke noget, og musikerne yder deres absolut bedste. For som Mikkel Bøggild siger: ”Bånd tvinger os til at performe bedre som musikere. Bordet fanger, når vi optager. Vi kan ikke hive, strække eller flytte på musikken. De musikere, jeg har haft med på pladen, fortæller alle, at de spillede bedre, da der var mere på spil!”

http://barrowsongs.bandcamp.com/music