Will Page er velkendt i det britiske som violinspillende frontmand i Americana-bandet Noble Jacks. Han er singer-songwriter og multiinstrumentalist fra Sussex i det sydengelske og bor nu tæt på Brighton.

I en ung alder blev han inspireret efter at have set Fairport Conventions Dave Swarbrick optræde live i sit lokale landsbyhus i lokalområdet. Will Page fortsatte Swarbs’ arv fra britisk spillemandsskab og har ført det ind i en moderne æra.

Senere begyndte Will Page at kombinere sang med sit violinspil (og andre instrumenter) i en stil, der minder om kunstnere som Seth Lakeman og Bellowheads Jon Boden. Han er også forsanger i bandet Noble Jacks, som har turneret England tyndt og besøgt de fleste folk-festivaler, men nu har han lavet et soloprojekt med stor succes.

De hyggelige lokaler i et lokalt kunstcenter i Wolverhampton var fyldt op, og det blev en fornøjelig og underholdende koncert med fodtrampende rytmer og Will Pages flotte stemme akkompagneret af fodtromme, guitar, mandolin, mundharmonika og meget energiske violinspil.

Han præsenterede mange numre fra sin kommende, første soloudgivelse (anmeldelse senere her på siden) og flere numre fra Noble Jacks repertoire. Sangene blev krydret med gode historier fortalt både med charme og humor. Tekster om en ven der var ludoman, og en tur med et damptog, der brød sammen, så det betød en ufrivillig overnatning, men med musik hele natten. En sømandsvise som fik publikum op ad stolene og også en sang om ”rigtige mennesker”, der ikke bare sidder med næsen i mobilen hele tiden.

Der blev også plads til et instrumentalnummer, hvor den meget alsidige musiker brugte en loop-pedal, og som ekstranummer fik vi den meget iørefaldende The Cuckoo, som handler om de skiftende årstider. Han har tidligere spillet med Noble Jacks i Belgien og Holland, men endnu ikke i Danmark, men man kan jo håbe.

Som opvarmning kunne man nyde Nick Williams, der først og fremmest er sangskriver, og han havde gode tekster om blandt andre hjemløse og migranter.

https://www.youtube.com/watch?v=jplcSFJPQug