Når der står Helene Blum og Harald Haugaard på programmet, stiger ens forventninger efter mange dejlige oplevelser med kunstnerne, og man bliver aldrig skuffet.

Oftest er der en flot rumklang i en kirke, og den lille Vitved Kirke mellem Stilling og Solbjerg i det østjyske, hvor godt 50 mennesker næsten fyldte bænkene helt ud, var ingen undtagelse.

Publikum blev taget med en stille og smuk storm, da Helene Blums klare, blide stemme fyldte kirkens skib med åbningsnummeret ”Jeg sover, men mit hjerte våger” som hun sang a cappella.

Det blev et smukt blandet repertoire med en del numre fra Helene Blums nye album ”Men med åbne øjne”, mikset med et par instrumentale godbidder fra Harald Haugaard: ”Vesterland”, ”Tokyo Thoughts” og ”Den femte søster” fra albummet af samme navn som sidstnævnte komposition.

Her viste Harald Haugaard endnu engang sin formidable musikalske kunst, uanset om det er gammel traditionel eller nyskabende musik, der strømmer ud af violinens strenge.

Helene Blums univers af sange, salmer, viser leveres med nærhed og charme, og så er det uden betydning, om det er egne eller andres tekster, hun fortolker på sin egen personlige facon med sans for at tryllebinde sine tilhørere.

Duoen havde  guitaristen Mikkel Grue med som tredjemand, hvilket absolut var en gevinst. Han forstod at understøtte Helene Blum og Harald Haugaard, dog indimellem næsten for diskret. Men det er nok udelukkende, fordi man bliver fascineret af Helenes smukke vokal. I instrumental- numrene bliver man næsten handlingslammet af Harald Haugaards elegante og energiske musik.

http://heleneblum.dk/

http://haraldh.dk/