Men festen begyndte allerede om eftermiddagen med Mike Whellans, Jane & Shane og Sean Needham Band. Tupelo og SNB kan begge høres på KIB, Kulturhuset Islands Brygge, onsdag aften d. 5. sept, og der er noget at komme efter.

Tupelo. Pressefoto

Forsanger James Cramer entrede scenen med en bemærkesværdig selvsikkerhed og evne til at nå langt ud over scenekanten, og bandet fyrede den vildt af for et begejstret Tisvildepublikum. Den irske kvartet er på deres første Danmarks-turné, og jeg kan ikke forestille mig andet end, at det vil resultere i adskillige festivaljobs næste sommer, for hold nu op, hvor de kan.

 

I det sidste års tid især er de for alvor brudt gennem lydmuren i Irland og spilles rigtig meget i radioen, ikke mindst de to singler fra albummet ”Dirty Money”. Jamen, de skal bare opleves.

 

Det samme kan jeg også nemt sige om Sean Needham band, som i Tisvilde fulgte Mike Whellans og var på før de altid populære og medrivende Jane & Shane. Publikum var på næsten fra start, selv om bandet var dem ubekendt (tror jeg da), men Seans sang og sange, det tighte trommespil og hele bandets nærvær og charme vandt hurtigt det i forvejen veloplagte publikum. Sean Needham har boet i København i adskillige år og er langsomt, men sikkert ved at få fat i det rigtige sammen med sit band. Han har udgivet albummet ”Time Is A Friend”.

 

Mike Whellans. Foto: Alistair Mulhearn

Faktisk var det gode, gamle Mike Whellans, der lynhurtigt skubbede festen i gang. Den lille, vævre mand med trommesæt, guitarer og et udvalg af mundharmonikaer tager en enkelt af dem frem, og så puster, stønner, hvisler og hvisker han ind i den, mens han også spiller på den og vitterligt lyder som et helt trommesæt. Det fortsætter han så med i op til 10 minutter, mens folk bliver mere og mere vilde, og det ér imponerende. Hans evne til at (mal)traktere mundharpen er legendarisk og helt enestående. Bagefter sidder han bag det rigtige trommesæt og pusher pedalerne, mens han spiller elektrisk guitar og samtidig fortsætter på mundharpe. I mere end 40 år har skotske Mike Whellans spillet blues og været et helt one man blues band, og publikum havde tydeligvis glædet sig. Han spillede nemlig også på den meget lokalt baserede Tisvilde Folk festival sidste år. Han er en ægte showman, som de yngre musikere så ud til at lade sig imponere af.

 

Da både Sean Needham og Jane & Shane inviterede Mike W. op iført en af sine mundharper, var begejstringen da også stor, og begge gange er der ikke tvivl om, at denne gæstevisit tilførte noget anderledes og ekstra og også banede vejen til publikums hjerter for det ”nye” Sean Needham Band.

 

Ovenpå sådan en aften var det selvfølgelig heller ikke svært at brage videre for Tupelos livlige, irskrockede musik, men som sagt i første linje var det alligevel med en vanvittig selvsikkerhed, den sortkrøllede og velsyngende forsanger gav den gas sammen med sit fine band.

 

De når langt, no doubt.

 

Tisvilde Folk Festival løb fra fredag til søndag og havde mange andre på plakaten. Herligt med en lille festival og så lige ved stationen for den store scenes vedkommende. Meget hyggeligt og lokalt.

 

John Kofoed Larsen takker af som formand efter denne festival, men forhåbentlig og formodentlig kører denne sensommerfestival videre med stærke navne og skulle måske overveje at spare lidt på de mere lokale pausemusikere. Ja, undskyld, men det var ikke lige godt, og vi kan sagtens tåle nogle sceneskift uden musik til.