Siden danske Signe Borch og belgiske Thierry Schoysman mødte hinanden for otte år siden, har de dyrket kærligheden til hinanden og til musikken. De har begge en baggrund i bluegrassmusik, og det kunne tydeligt høres. Deres duo med det indlysende navn Table For Two er tydelig inspireret af musikken fra en lang række af familieduoer, der trives godt i den traditionelle amerikanske rootsmusik: The Louvin Brothers, Jim & Jesse, Osborne Brothers, The Everly Brothers og især nyere kvinde/mand-duoer som Gillian Welch & David Rawlings og Watchhouse (Tidl. Mandolin Orange).

Duosang kan noget særligt. Når den er bedst, så blander de to stemmer sig så tæt, at man ikke kan skelne dem, og de kan lyde som et helt kor. Det er tydeligt, at Table For Two har øvet og findyrket deres vokaler i årevis, og de mestrer netop de tætte harmonier. Men ikke nok med det. Som et ekstra aktiv er begge musikere fortrinlige til både at akkompagnere og spille soli, og ubesværet skifter de mellem guitar/mandolin og banjo/mandolin. Derfor kan de variere deres udtryk med instrumentalnumre i høj kvalitet.

Duoformatet har sine begrænsninger, men det fornemmede man ikke i TFTs selskab. Deres sætlister var nemlig sammensat af et meget varieret og smagfuldt repertoire. Der var både inderlige ballader og energiske numre. Foruden en række bluegrass standards, så har de selv komponeret nogle instrumentalnumre. Aftenen bød også på en række sange The Everly Brothers har udødeliggjort, og som nogle yderligheder fik vi J.S. Bach for to mandoliner og Bent Fabricius Bjerres tema fra tv-serien Matador. Endelig kunne vi gå hjem med ekstranummeret Peter Rowans Midnight Moonlight i ørerne

Table For Two er et anerkendt navn i europæisk bluegrass, og de har brugt sommeren 2023 på at turnere store dele af Europa, og nu må det vel snart være på tide, at de laver et album. Det var i hvert fald musik i høj standard, som den fulde koncertsal kunne nyde.

https://www.facebook.com/TableForTwoBluegrassDuo/