Foto: Per Dyrholm

Det var intet mindre end verdenspremiere, da HverdagsAstronauterne indtog CaféScenen lørdag eftermiddag under Vinterfestivalen i Strib.

Bandet består af Maja Storebjerg på keyboard og xylofon. Henrik Kunz på bas, Christine Dueholm på slagtøj og Perry Stenbäck på nyckelharpe, banjo og guitar.

Kvartetten har arbejdet sammen og forberedt sig gennem de seneste to år, og dagen før havde de afholdt generalprøve på flygtningecentret i Jelling, hvor ingen dog kunne forstå teksterne. Men bandet fik ros for musikken. Så det var en meget spændt Naja Storebjerg, som rootszone talte med kort før debuten.

”Jeg har kendt Perry i 12-13 år, men det er først i de sidste par år, at det er blevet alvor med musiksamarbejdet. Jeg tog over til Perry og så kørte det derfra. Det har været en proces, der nu endelig har givet resultat. Så jeg har været superheldig at finde lige netop de tre musikere fra Jelling, og jeg føler mig velsignet med vores resultat. Nu er jeg meget spændt på, hvordan vi bliver modtaget, for vores musik skiller sig ud fra de fleste andres.”

Det er Naja Storebjerg, der har komponeret al musikken og skrevet teksterne, så det var selvfølgelig ikke uden grund, at singer-songwriteren var spændt på at gå på scenen for første gang med sit nye band. Perry Stenbäck skruede beskedent og humoristisk ned for publikums forventninger med introduktionen: ”Vi er festivalens depressive indslag, og nu vil vi piske stemningen ned!”

Men Naja Storebjergs eventuelle frygt for modtagelsen blev gjort til skamme.

Bandet leverede et helstøbt, sammenhængende sæt, der appellerede til stille eftertænksomhed, og selv om det var med melankolske undertoner, så var det alligevel sange med håb. Og Naja Storebjergs smukke vokal kom især helt til sin ret i sangene ”Tendens” og ”Nordstjerner”.

Om HverdagsAstronauterne kan holde benene på jorden er tvivlsomt, da de kan være på vej mod stjernerne i den nærmeste fremtid. For publikum tog godt imod det nye band, som nu med sindsro kan gå i studiet i denne uge for at indspille deres reflekterende og tankevækkende sange, som er værd at lægge øre til.