“Now” var titlen på Shania Twains turné med henvisning til, at selv om hun ser tilbage og reflekterer på fortiden, så var det hendes musik i nuet det drejede sig om. Da tiden nærmede sig for den canadiske superstjernes entré på scenen, pumpede Queens legendariske We Will Rock You for fuld hammer, og da den fadede ud gjorde Shania Twain så sin entré: Meget overraskende kom hun ind midt blandt publikum højt oppe på den ene langside og gik op til scenen mellem publikum.Senere havde hun også et nummer, hvor hun sang fra mixerpulten midt i salen og fik et par norske ungersvende op til en lille snak, lige som hun fik to søstre med helt op på scenen.

Shania Twain 2018 Royal Arena

Så gik det ellers løs med Life’s About To Get Good fra hendes seneste album, og så fulgte Come On Over og Up. Meget passende til sidstnævnte blev den 53-årige sangerinde hævet meget højt op over scenen på en af de fem ca. fire x fire meter ’cubes’, der blev brugt undervejs i mange forskellige udgaver. Der var i det hele taget mange effekter både med lys og scenografi, uden at det elektroniske tog overhånd, og hele koncerten virkede nærmest som 18 musikvideoer sat sammen til en helhed i hendes to timer lange optræden.

Hendes karisma og smittende humør betød, at der ikke var mange, som sled deres stolesæder op under koncerten, for der blev fyret godt op i salen. Også når Twain i et par tilfælde var væk et par minutter og overlod scenen til sit udmærkede band, hvor især trommeslageren var en energibombe, som også i et enkelt tilfælde styrede slagtøjet tæt oppe under loftet. Hun fortalte også lidt om fortiden, bl.a. gennem den tankevækkende sang Poor Me, som handler om bruddet med hendes tidligere mand. Det tog meget hårdt på den canadiske sangerinde, som endda på et tidspunkt overvejede helt at stoppe karrieren.

Shania Twain og Bastian Baker 2018Men heldigvis er hun kommet i gang igen, og det var måske især i de tre countrysange Any Man Of Mine, Whose Bed Have Your Boots Been Under og Honey I’m Home, at hun rigtigt slog sig løs, som dengang i starten af 90’erne, hvor hun var på toppen af de amerikanske hitlister.

Men ellers kunne man skråle og rocke med på kendte sange som You’re Still The One, From This Moment, den iørefaldende Swingin’ With My Eyes Closed fra det nyeste album og mange flere – inden hun sluttede med Man I Feel Like A Woman. Så de fleste publikummer var meget tilfredse efter et flot musikalsk, men også visuelt flot show fra Shania Twain. Den canadiske sangerinde har nu afsluttet sin Europaturné, men inden jul har hun ni koncerter i Australien og tre i New Zealand.

Den schweiziske singer-songwriter Bastian Baker havde forinden stået for opvarmningen, og det gjorde den 27-årige guitarist fra Lausanne ganske glimrende og uimponeret foran ca. 10.000 publikummer. Det var samtidigt hans debut i Danmark, og han gav en række af sine egne numre krydret med en frisk udgave af Leonard Cohens Hallelujah, og den charmerende unge musiker sluttede meget passende af med nummeret Leaving Tomorrow. Han kom også på scenen under Shania Twains optræden og sang en duet med superstjernen.

https://www.shaniatwain.com/now-tour-2018

Home