Som publikum oplever man nok ikke de problemer og dramaer, der kan udspille sig bag scenen. Men det gør koncert- og festivalarrangører, og disse løber indimellem ind i store udfordringer og må være kreative, når personlige eller logistiske problemer truer med at forhindre planlagte arrangementer.

Et meget sent afbud fra et orkester fik heldigvis fredag aften en lykkelig udgang takket være nogle handledygtige arrangører. Med kort varsel blev musikeren Loes van Schaijk kontaktet, og hun fik samlet nogle musikalske venner, som kunne (og orkede) at tage en nats bilkørsel fra Prag til København for ikke at skuffe bluegrassklubben. Trods strabadserne viste musikerne sig i dette pickup-band at være særdeles veloplagte og samtidig så dygtige, at de kunne præstere en minderig koncert næsten uden at være samspillet.

Van Schaijk er en hollandsk sanger/sangskriver, som har bosat sig i Tjekkiet. Hun startede med flere af sine egne sange sammen med Honza Bartosek, fiddle og sang, hvor vi kom godt rundt i folk-genrerne. Hun har en god stemme, der dækker et stort register, og for ligesom at understrege aftenens i forvejen, internationale præg sang hun ubesværet på både engelsk, tjekkisk og hollandsk.

Herefter fik vi et par numre af to slovakiske musikere, bl.a. en show-udgave af et omarrangeret Spice Girls-hit ”If you wannabe a banjoplayer” med David Benda på slap line. Den dansk-belgiske duo Table For Two sluttede sig herefter til løjerne på scenen. Efter nogle flere Schaijk-sange og bl.a. en version af Fred Neils Everybody’s Talkin’ fandt musikerne efterhånden sammen om bluegrass-repertoiret, og jeg nød især lidt mindre kendte sange som Utah Philips’ Rock Salt & Nails, sangen Old Train (Tony Rice) og Lonesome Pine (Blue Highway).

I det stuvende fulde lokale fik vi således en noget anderledes oplevelse, men at dømme på reaktionerne og de spontane ekstranumre, så var der stor gensidig glæde. Nu hvor grænserne igen er ved at åbne, kan det europæiske bluegrass-fællesskab igen mødes, og vi nød godt af dette. Aftenen blev fejret med en afsluttende jam.

https://www.loesmusician.com/ https://www.youtube.com/watch?v=cSESfxFAwis