Foto: Jette Egeskjold

”Der findes ingen, der kan synge som mig”, lyder det i omkvædet af Laura Mos Woody Guthrie sang ”Langt pokker i mol”. Man har svært ved ikke at give den 33-årige sangerinde ret.

Egentlig kan man kun slå ørerne ud, når den unge sangerinde lader sin helt specielle stemme lyde. På en gang skrøbelig og sart, men samtidig stærk og gennemtrængende. Og man kan slet ikke lade være med at lytte til hendes meget sigende og meningsfyldte tekster, uanset om hun drøner ud af Europavejen med en stærk rytme – som en VW buldrende af sted på den tyske autobahns betonelementer – eller om hun synger smukke, stille viser, som eksempelvis ”Flyvefjer”, hvor hun meget poetisk synger ”Hvis jeg var en fugl, ville jeg flyve op i himlen, højt, højt, højt”. En meget smuk sang, der går rent ind ved allerførste møde. Man har egentlig mest lyst til at lukke øjnene og drømme sig ind i Laura Mos smukke tankeverden.

På det nyeste udspil ”Motel” tager den nordjyske sangerinde også en tur på ”Hjallerup Kro”, som er en smuk hyldest og skjult kærlighedssang til Leonard Cohen. Den gav hun på suveræn vis alene på scenen i Vestergade 58, der har eksisteret som teater og spillested siden 1966 i baggården i det indre Århus.

Laura Mo fortæller, at hun ikke er vendelbo, selv om hun er født i Hjørring og har boet mange år i Tolne. For man er først vendelbo, når familien har boet der gennem otte generationer!

Vi fik serveret ”Dansesko” og kom i valsetakt til den stille og vemodige ”En enkelt dans”, inden vi græd uden lyd, som Laura Mo sang i ”Ved verdens ende”. Der var også plads til titelmelodien fra hendes første album ”Alkymi” og ligesom de øvrige numre i sættet sunget med følsomhed og stor indlevelse. Ørehængeren ”Holder stadig sammen” sluttede koncerten som bandets ekstranummer, men de fleste blandt publikum ville gerne have hørt mere fra sangerinden med den karakteristiske stemme og hendes dygtige band.

Laura Mo havde som vanligt Rune Højmark med som en meget solid støtte på guitar og banjo, mens Niels Dahl spillede ihærdigt og passioneret på såvel bas som guitar. Som ekstra fjerdemand var Jens Varmløse kommet med på både guitar, keyboard og flere andre instrumenter.

http://www.lauramo.dk/