Kevin Welch, Foto: Rodney Bursiel

Der er flere teorier om, hvorfor Texas har fostret mange flere gode sangskrivere end andre stater i USA. Én af de mere vidtløftige er, at selveste Buddy Hollys ånd stadig bevæger sig rundt især omkring kirkegården i Lubbock, og at den skulle kunne berige søgende sangskrivere i hele området. En anden (mere jordnær) teori er, at nogle af de gamle sangskrivere som Willie Nelson, Jerry Jeff Walker og Townes van Zandt i 1970erne skabte et frodigt miljø i klubberne i Austin, som siden startede en hel bølge af singer/songwriters. Listen er uendelig og mange har haft så stor succes og så store hits, at deres navne er kendt langt uden for Texas: Guy Clark, Lyle Lovett, Rodney Crowell, Nanci Griffith, Butch Hancock m.fl.

Man kan roligt føje Kevin Welch og Matt the Electrician til listen. De præsenterede sig som texanere, og selv om Welch er født i Californien, har han siden sin pladedebut i 1990 boet i Texas. Ingen af dem har opnået store sanghits, men begge er leveringdygtige i glimrende sange, som deres plader og aftenens fælles koncert blev et godt bevis på. De skiftedes til at synge deres sange og afdæmpet backe hinanden på guitar og lidt kor.

Welch kan det med at synge helt stille og introvert såvel som at råbe aggressivt, og så har han adopteret en speciel halv-tale-halv-sang-stil, som han mestrer godt. Matt the Electrician skiftede et par gange til sin banjo-ukulele. Det er et instrument så usædvanligt, at Welch ikke mente, at det er tilladt at bruge i alle lande! Matt mestrer særligt de humoristiske sange.

Befriende med en koncert, hvor der er plads til ikke bare smil, men store grin. Det er noget, jeg savner hos de danske sanger-sangskrivere. Sjove sange. Repertoiret til aftenens koncert var meget naturligt hentet fra deres seneste plader.

Begge musikere har tidligere besøgt Danmark og har samarbejdet med danske musikere. Det høres især på Welch-pladen ”Millionaire” fra 2001. Matt besøgte Danmark i november sidste år. De må meget gerne komme igen, og selv om de supplerede hinanden godt, så kunne det være spændende, hvis de tog en af de mange talentfulde kvindelige sangskrivere fra USA med en anden gang.

http://www.kevinwelch.com/news.php