Ovenstående to yderst erfarne spillemænd har arbejdet sammen i efterhånden 20 år, og de drager fortsat afsted på deres traditionelle årlige turne på de danske landeveje i marts. Øverste foto: Jens Jørgensen

Med 20 års tyngde kan det ikke undre, at deres ganske unikke sammenspil har nået et noget nær symbiotisk niveau. Denne aften i Ribe viste til nærmest fuldkommenhed deres intense sammenspil, bygget på det med årene opbyggede intime kendskab til hver deres særlige og personlige musikalske kendetegn.

Hans Thessink

Det var en fornøjelse at se og høre deres skarpe gensidige opmærksomhed og den plads, de derved på skift kunne give hinanden. Deres gensidige glæde ved sammenspillet var da også både hørbar og synlig. Anmelderen mindes ikke tidligere at have hørt dem så sensitivt afdæmpede. Når niveauet dæmpedes ned til en blot fingerspidsfølt fastholdelse af pulsen og en næsten åndeløs økonomisering med tonerne, fik vi nogle af koncertens højdepunkter.

Repertoiret er et uddrag af Hans Theessinks fyldige sangkatalog, bestående af egne værker tilsat traditionelt materiale. Med hans livslange dedikation til blues og beslægtede genrer var forskellen ikke hørbar. Hans egne sange bliver skabt af og ind i den substans, som hans blod banker for. Hans signatur, den tilbagelænede dybe baryton, kompletterede oplevelsen af Hans Theessinks særdeles unikke fremførelser af sangene fra det blå univers.

knud Møller

Knud Møller holdt loyalt sin guitar i tæt understøttende tomgang, indtil han med et diskret sideblik blev sluppet løs med det solospil, som få på den hjemlige scene kan gøre ham efter. Ikke bare er det fingerekvilibristisk, men også – og det er absolut ikke uvæsentligt – med intim fornemmelse for makkerens musikalske øjeblik.

Ikke alene Knud Møllers vokale bidrag i omkvædene berigede sangene, men tilmed hele salen, der i hidtil uhørt omfang blev omskabt til et medsyngende kor. Det kunne kaldes billige points, men når fornøjelsen spredtes såvel i salen som på scenen, forstummer forbeholdene.

Hans Theessink er ikke i almindelighed kendt som en mand af mange ord, men i hjemmevant regi på scenen sendte hans afslappede og humoristiske introduktioner varme vibrationer ud til publikum, og de blev modtaget i den samme ånd. Det var en livsbekræftende fredag aften i Ribe.