Finn Olafsson

Finn Olafsson

Guitaristen, komponisten, produceren med meget mere Finn Olafsson har været i musikbranchen siden 1970. Han har for længst markeret sig som akustisk guitarist med perfektion og elegant fingerspil som varemærke.

Koncerten med Finn Olafsson Trio på Gyngen blev også en opvisning i en koncentreret og fascinerende tur i guitarens mange muligheder, hvor Finn Olafssons kompositioner var som honning for ørerne.

Sammen med sin bror Torsten Olafsson på guitar og diverse slagtøj samt Michael Vogelius Larsen på keyboard blev det til en to timers vandring gennem mange forskellige smukke rytmiske landskaber. Alle krydret med gode historier og forklaringer fortalt med lune om de forskellige numre, hvor Olafsson har hentet inspiration i det nordsjællandske, da han har personlig relation til de fleste steder, både til lands og til vands. Der var dog også plads til en afstikker til japansk musik, hvor Torsten Olafsson gav prøver på musikken, bl.a. med bambusfløjte.

Finn Olafsson

Finn Olafsson

Trioen gav blandt andet et ca. 18 minutter langt nummer, hvor vi var på musikalsk sightseeing ved diverse slotte, ruiner og klostre på Finn Olafssons hjemegn. Alle numre spillet med liflige velklingende toner, uanset om det var melankolske eller mere muntre melodier, som stod på aftenens repertoire, der i øvrigt blev spillet i et sæt, så det gav et bedre flow, som Finn Olafsson forklarede, inden koncerten begyndte. Det kunne man efterfølgende kun give ham ret i lykkedes fuldt ud.

Publikum fik også mulighed for at nynne med på Traveller’s Joy, som Finn Olafsson gennem årene har spillet med mange forskellige kunstnere. Ekstranummeret gav Finn Olafsson alene på scenen, og lige som i de fleste andre numre sørgede han for, at nummeret fik lov at fade helt ud, til strengene var helt tavse. Det gav en rolig og smuk afslutning, hvor man kunne nyde hver en tone.

Guitaristen afsluttede koncerten med ordene om, at ”det altid skal være en fornøjelse at spille”. Her er der kun at tilføje, at der ikke var nogen tvivl om, at spilleglæden hos trioen var intakt, så det også var en fornøjelse at lytte.

Finn Olafsson blev for kort tid siden kontaktet af Sony Music, og blev anmodet om tilladelse til, at den amerikanske rapper Travis Scott måtte bruge en sampling med et af Olafssons guitarriffs fra en single med hans band i 1976, ACHE. Han forklarer: ”Hvordan Travis Scott har opsporet vores single fra 1976, ved jeg ikke. Men Epic Records har i deres anmodning om tilladelse specifikt henvist til singlen og ikke til albummet, som singlen stammer fra. Samplingen er fra et stykke inde i sangen i et break, hvor jeg spiller et riff på bare én tone. Det er denne ene tone med det, man måske kan kalde min ret karakteristiske el-guitarlyd fra dengang, som den unge musiker har samplet og benyttet som backing”.

http://www.finnolafsson.com/

foto33402