Kirkland er ofte iklædt bandana og farverigt tøj. I sidste uge var Kirkland på turne i Danmark og på Mojo Blues Bar i København var tøjet som sædvanlig på plads, men hovedpragten var kulsort hår og hårpisk. Kloge hoveder ville vide, at det nok var en toupé, som han åbenbart skifter mellem flere forskellige af.

 

”The Gypsy of the blues” kalder Kirkland sig, og han kan bære det. Lige fyldt 87 – det blev annonceret, at han og bandet havde holdt en ”hemmelig” fødselsdagsfest på Frederiksberg nye bluessted, Qualityworld, dagen før – spillede han tårnhøj elektrisk guitar foran det 40-50 år yngre Wentus Blues Band. Der var ingen tvivl om, hvem der styrede begivenhederne. Kirkland var lidt hæs end tidligere, men hans insisteren på at gøre præcis, som han ville på scenen, indgød meget respekt.

 

De kloge hoveder ville igen vide, at det måske nærmere var 82, Kirkland var fyldt, men det er lige meget. Hans sound og personlighed på scenen opleves ikke ellers i Danmark. Han er gammel ja, der er et par smuttere og Wentus Blues Band valgte ikke at gøre noget, da han var ude af stemning i en molblues – men stadigvæk, han tager nogle musikalske valg som er interessante og som få andre (og ingen europæiske) guitarister gør. Og vigtigt for denne fan – der er ingen kunstig, landlig bluesromantik her – det er højt og elektrisk!

 

Man ku måske have ønsket sig lidt mere af den Kirkland, der spillede sammen med John Lee Hooker i en periode, men det var ikke, det der skulle ske. Wentus Blues band skal også have deres ros for at backe Kirkland meget fint og loyalt op denne alt i alt gode bluesaften.

Eddie Kirkland, Mojo, København, 17. august, 2010

Morten Lunn