Det var en hundekold dag i New York. Så glæden ved at smutte inden for i varmen på det lille spillested Banjo Jim’s på 9th Street i East Village var i sig selv stor. Det lille lokale var tætpakket – her var vel omkring 50 mennesker – baren havde Brooklyn Lager, og på scenen stod et band klar til at begynde deres sæt, just som vi trådte ind. Hvor heldig kan man være. Meget heldig, skulle det vise sig.

Vi kendte ikke bandet, der på plakaten lød navnet Alex Brumel & Janel Elisabeth med band. Fint nok, vi dumpede ned ved baren og var rede til at modtage hvad som helst. Banjo Jim er trods sin lidenhed et velanset og meget rost spillested, så det kunne vel næppe gå helt galt.

Efter det første nummer var vi glade. Efter det andet svært opløftede. Efter en lille times koncert tæt på at være lykkelige.

Et herligt spillende band med et semi-akustisk lydbillede og fin musikalsk forståelse. En stribe rigtig gode sange med sangskriveren Alex Brumel i front med guitar og vokal. Samt ikke mindst den aldeles fremragende sangerinde Janel Elisabeth.

En ny Norah Jones? Tjah, det vil være et godt bud. Men med mere kant, mere jazz og blues i fraseringerne, der klædte de melodiske og fint sammenskruede folk/country-sange rigtig godt.

21th Centry Americana

Alex Brumel & Janel Elisabeth er et ganske perfekt match. De lyder godt sammen, og sangene mister aldrig deres intime karakter. Der er en dejlig sikkerhed over det – både på deres cd “The Mill Stone” fra 2009 og live den aften på Banjo Jim’s.

Duoen kalder selv deres musik for “soulful country-pop” og “21st Century Americana”. Begge har udgivet soloplader og kan i øjeblikket opleves ret ofte i New York på steder som Banjo Jim’s, Joe’s Pub, The Living Room osv.

Janel Elisabeth viste sig naturligvis at være en del mere end et ubeskrevet blad. Det måtte næsten også være sådan – med den kvalitet i stemme og performance. Den nogle-og-tyve-årige sangerinde har i 2008 udgivet et jazzblues-soloalbum indspillet live på den berømte Londonklub Ronnie Scott’s og har også været inviteret på scenen med Max Weinberg’s Big Band – Max Weinberg er trommeslager i Springsteen’s E Street Band. I øjeblikket i et glimrende duosamarbejde med Alex Brumel. Forhåbentlig vil de finde vej til Europa på et tidspunkt.