Foto: Claus Hellgren Larsen

Nye for mig, men med et ry for nogle glimrende koncerter og cd-udgivelser havde irske Alan Kelly Gang lagt vejen forbi Greve i forbindelse med en turné i Danmark.

Allerede fra de første toner er der heller ingen tvivl om, at de er ekstraordinære instrumentalister. Alan Kelly – tangentharmonika, Steph Geremia – træ-tværfløjte og Aalasdair White på violin er de melodibærende instrumenter. Rytmen, harmonierne og basområdet bliver dækket af harmonika og Tony Byrnes guitar. Det kunne være et spinkelt og unuanceret lydbillede, hvis det ikke blev udført så eminent. Det er svært at sidde stille, når de kaster sig ud i sættene af reels, jigs og valse, og det er svært ikke også at blive berørt af de mere lyriske melodier og sange. Det er velegnet dansemusik, men de stramme arrangementer og den dynamiske og præcise udførelse gør imidlertid også deres musik til en udsøgt koncertoplevelse.

Aftenens repertoire var sammensat af numre som f.eks. Galway Reels, Dawn Jig, Hopalong og Journey’s End. Men foruden det irsk/bretonske repertoire var der plads til Tim O’Brien-sangen The Garden, et par instrumental-numre fra USA samt Stephs nummer The Listmaker, som var en kærlig kommentar til Alan Kelly’s mange huskelister. Endelig nogle instrumentalnumre, hvoraf jeg opsnappede flg. titler: The Bird, Mountain Top samt sing-a-long’en Poorest Company.

Endnu en hyggelig aften i Portalens folkklub, og hvis man (som jeg) springer Johnny Logan over, kan vi se frem til et nyt år og en ny sæson med kvalitetsfolkemusik.

 

http://alankellygang.com/