Mads

Mads Kjøller-Henningsen

Fire af de unge musikere, der har valgt at gøre lidt ekstra ud af deres eksamenskoncerter, er Mads Kjøller-Henningsen (fløjte), Nicolas Koch-Simms (drejelire), Annelene Toft Christensen (violin) og Anna Aagaard (violin).

Mads Kjøller-Henningsen spiller sin bachelorkoncert d. 9. juni kl. 14.00 i Koncertsalen på SDMK. Han har været fire år undervejs, fordi han efter andet semester tog orlov for at studere et år ved folkemusiklinjen på Skurups Folkhögskola i Skåne. I forbindelse med uddannelsens flytning fra Odense til Esbjerg flyttede han i efteråret 2014 til Fanø sammen med fire andre medstuderende, bl.a. for at tage del i øens musikliv. Til sin eksamenskoncert spiller han et program bestående af nye og gamle folkemelodier fra Danmark, England og Finland samt et par af sine egne kompositioner. Øvrige medvirkende er Sebastian Boesgaard Bloch (guitar), Annelene Toft Christensen (violin), Maja Freese (cello) samt hans band Floating Sofa Quartet med Clara Tesch, Leija Lautamaja og Malte Zeberg.

Anne

Annelene Toft Christensen

10. juni kl. 19.00 spiller Nicolas Koch-Simms sin kandidatkoncert på det nærmest eksotiske instrument drejelire. Han forelskede sig i drejeliren for 10 år siden og er meget glad og stolt over at ”sætte dette fabelagtige instrument i centrum”, siger han. Folkemusikken er ikke den eneste genre, hvor han bruger den, for han arbejder også med teater, elektronisk musik og spoken word. Desuden har han spillet egne kompositioner for kongefamilien. Drejeliren er mangfoldig, synes han, og han spiller alt muligt fra middelalderlige klange til eksotiske folkemelodier, klassiske værker og elektroniske riffs.

Nic

Nic

Annelene Toft Christensen spiller sin bachelorkoncert d.16. juni kl.17.00 i Café Ørsted, også på SDMK. Hun er opvokset med folkemusik og traditionsmusik og har givet sin bachelorkoncert titlen “Hvad Fanden er Folkemusik”: “Jeg er altid blevet ked af det, når folk ikke kunne forstå folkemusik og egentlig ikke syntes, det var fedt. Derfor har jeg til min bachelorkoncert ønsket at lave musik, som forhåbentlig kan være en øjenåbner for folk, som måske ikke kender til folkemusik og vise, at folkemusik kan være anderledes. Jeg ønsker at få rykket op i de gamle traditioner, så alting ikke altid er, som det plejer. Folkemusik kan være lige præcis det man selv ønsker, den skal være. Det gode ved folkemusiker, at den er fyldt med kærlighed og plads til alle”.

Anna Aagaard

Anna Aagaard

Samme aften, d. 16. juni kl. 20.00, spiller Anna Aagaard kandidatkoncert på Café Ørsted. Faktisk spiller hun hele tre kandidatkoncerter under titlen “Balancekunst”. Den første er afviklet, den anden er d.12. juni kl.15 på Dexter i Odense, inden altså den hendes egentlige eksamen i Esbjerg. “Titlen “Balancekunst” refererer til den mosaik af roller, man som udøvende musiker, studerende, underviser og familiemenneske hele tiden skal balancere imellem i et moderne musikerliv. Det gælder om at holde tungen lige i munden, kan jeg godt afsløre! Jeg vil ved koncerten præsentere et repertoire af primært egne kompositioner. Inspirationen er hentet i den musik, jeg har beskæftiget sig med i min studietid, både i Danmark og på udveksling i Newcastle, England”. Med sig har Anna orkestret ABILD, som hun har spillet med siden starten af sin studietid, og som bl.a. har udgivet CD’en ‘Methea’, der indeholder musik fra 1700-tallets Faaborg. ABILD består af: Theis Juul Langlands, Jonas Kongsted Frederiksen og Frey Klarskov (guitar, diatonisk harmonika).

Allerede i går spillede de fire studerende i Nordic Master in Folk Music deres kandidatkoncert.  Desuden i dag og de nærmeste dag også Thea Valgren, fløjte, Tobias Elof Nielsen, ukulele, Troels Dueholm Nørgaard, blokfløjte, Johan Herskind, bas, og Clara Tesch, violin. De spiller alle bachelorkoncert.