Som det så ofte er tilfældet med udenlandske musikere, så er Skandinavien placeret først på deres Europa-turné. Det betyder, at vi ofte kan opleve musikken mere rå, fordi arrangementer, sætlister, lyd, lys med mere ofte lige skal finpudses. Det var nu ikke nogen usikkerhed at spore hos Larkin Poe. Deres show er velsmurt og fungerede så perfekt, at selv koreografi, ekstranummer og introduktioner – ja selv publikums respons – ikke kunne bringe nogen usikkerhed i deres program.

Larkin Poe er lige startet på deres Blood Harmony 2023 verdensturné. Navnet referer til titlen på deres seneste album. Det var også numre fra albummet samt et par ældre favoritter, som udgjorde hovedparten af aftenens koncert. Især ”Bad Spell” (som er inspireret af Screamin’ Jay Hawkins’ hit ”I Put A Spell On You”) var ganske vellykket.

Vi fik nogle sange fra den helt nye EP, ”An Acoustic Companion”, som udgjorde en lille akustisk afdeling, hvor de samledes om én mikrofon med bassisten og trommeslageren. Her gjorde sangen ”Southern Comfort” sig godt, selv om lydniveauet var meget lavt, hvorimod jeg godt kunne have undværet en tam version af Elton Johns ”Crocodile Rock”. Ellers var det deres egne sange, der udgjorde repertoiret. Især Rebecca Lovell synes at have taget styringen med forsang og sangskrivning. Hun stod også for de obligatoriske taler og opfordringer til at synge med.

Den korte afdeling med akustisk musik er måske en tilbagevenden til deres musikalske rødder. Bandets historie startede nemlig med, at søstrene Rebecca, Megan og Jessica Lovell dannede The Lovell Sisters i 2005. De spillede akustisk bluegrass i fire år, inden Rebecca og Megan dannede Larkin Poe, som er et navn på en af deres forfædre. I 2013 fik de en pladekontrakt, og året efter kunne de præsentere deres debutalbum Kin. Deres smukke harmonisang var blevet erstattet med Rebeccas rockvokaler, og de akustiske instrumenter var blevet elektriske med ekstra plads til Megan, som skiftede dobroen ud med elektriske slideguitarer.

Efter flere album og mange koncerter begyndte Larkin Poe at appellere til et større publikum. De kaldte deres musik en hyldest til guitaren, og det er samtidig en hyldest til southern rock. Det er i sydstatsrocken, de finder musikalsk inspiration. Interessant at denne guitar-rockstil har fået fornyet popularitet blandt gamle og unge. Det vidnede ikke kun en stopfyldt Amager Bio om, men også de mange store koncertsale rundt i verden, som Larkin Poe nu skal fylde. Derfor var det naturligt at vælge et andet southern rockband, The Sheepdogs fra Saskatchewan, som support.