Overskriften hentyder til at den nordiske kærligheds- og frugtbarhedsgudinde Freja, der er klar til at begynde sin rejse rundt i Norden.

Det sker i form af Stine Michels fantastiske, musikalske fortællekunst, når hun tager ”Frejas viser” med til Island, hvor der er koncert i ”Nordens Hus” torsdag 6. september.

Stine Michel. Foto: Per Dyrholm

Teksterne er skrevet på dansk, men til lejligheden har Stine Michel svenske Perry Stenbäck og Stanley Samuelsen fra Færøerne med til at fremføre projektet fortrinsvist på deres modersmål med den eventyrlige poetiske fortælling og de iørefaldende melodier.

Stine Michel fortæller her lidt om tankerne bag Frejas besøg i de øvrige nordiske lande:

”Jeg regner med, at vi skal rundt til alle de nordiske lande med Freja. Nu begynder vi med Island i år, og så skal vi til Norge næste år og derefter til Sverige. For netop i Sverige tilbad man Freja for kun godt 100 år siden i forbindelse med håbet om en god høst. Men jeg håber at kunne sprede interessen for vore rødder og kulturarv, ved at gøre den kvindelige gudinde levende og vise hende som en nutidig kvinde med træk fra mytologien. For jeg synes, at det er spændende at dyrke de gamle fortællinger og overføre dem til nutiden, ikke mindst set fra en kvindelig synsvinkel.”

Sangerinden kan også løfte sløret for, at næste sommer udkommer en fortsættelse af ”Frejas viser”. Og det bliver ikke kun som cd, men også i form af en bogudgivelse.

Navnet Freja er i øvrigt ikke glemt af nutiden. Så sent som i 2008 var navnet det næstmest populære i Danmark.

http://www.stinemichel.dk/