Jensen & Bugge med Dwight Lamb Foto: Privat

Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge har travlt i disse dage. Netop nu deltager de på Nordlek i Steinkjer i det vestlige Norge, og her spiller de resten af ugen op til bal ved det nordiske folkedanserstævne. Sommerferie har den travle duo ikke rigtig haft tid til.

De er netop hjemkommet efter en to ugers turne i USA med Dwight Lamb, som de havde besøg af sidste år i Danmark, bl.a.n spillede de tre musikere sammen under Tønder Festivalen. Turneen foregik i Missouri, Iowa, Nebraska og South Dakota, og de deltog også ved American Fiddle Tunes Festival i Port Townsend lidt syd for Seattle.

Herom fortæller Mette Kathrine Jensen: ”Det gik rigtig godt, og folk var meget glade for både musikken og historien om os og Dwight Lamb. Vi spillede koncerter, lavede instrumentworkshops og havde en sammenspilsgruppe med Dwights danske melodier.”

Blandt de øvrige deltagere var kendte violinister som Dave MacIsac, Kevin Burke og Bruce Molsky samt mange musikere fra Cape Breton.

I efteråret skal Jensen & Bugge fire dage til Færøerne, og ellers står en række folkemusikgudstjenester på programmet i Vejle, Trans, Århus, Tingsted og på Bornholm. Her spiller de til salmerne, præ og postludium, et koncertnummer og under nadveren. Nogle steder spiller de også sammen med kirkens kor, organisten og/eller “bare” som duo.

http://www.jensen-bugge.dk/forside.htm