Guy Forsyth Band er midt i en miniturné i Danmark og spillede onsdag d. 13.2. den allerførste koncert i den nyrenoverede multisal i Kulturhuset Brønden på Strandesplanaden i Brøndby. Man kunne ikke have valgt et bedre band til at indvie, hvad der føltes som en helt ny sal. I aften gælder det Hagges i Tønder, fredag Det Bruunske Pakhus og på lørdag Mojo i indre København.

Pressefoto

Allerede fra første tone mærkede man, hvor sammentømret holdet på scenen var. Lige fra starten af koncerten blev Guy Forsyths vokal iklædt en smuk vokalharmoni af Jeff Botta (bas) og Nina Singh (tr.), da bandet startede med et acapella-vers af Red Dirt.

Guy Forsyth viste ved koncerten, i hvor stor grad han mestrer sine forskellige instrumenter. Fra den støvede bluesguitar over mundharmonika til følsomt fingerspil på Westernguitar. Og så var et af aftenens højdepunkter Gershwins ’Summertime’ udsat for sav.

Det meste af koncerten bestod af Forsyths egne bluesnumre med enkelte afstikkere og hilsner til nogle af blueshistoriens store musikere. Især ’Sink ’Em Low’, som også er at finde på hans nye album, ’The Freedom to Fail”, vakte stor jubel blandt publikum.

Et af aftenens højdepunkter var ’The Things That Matter’, som blev fremført følsomt og medrivende, igen med fantastiske korstemmer og en bas, der til tider i lyden mindede mere om et orgel end en bas. Nina Singh leverede også her et sublimt trommespil, som næsten dansede rundt om rytmen i sangen.

At bandet spillede med både sjæl og humør skinnede igennem i hele koncerten, men næppe mere end i ekstranummeret ’Balance’, der blev fremført akustisk foran scenen med guitar, tre vokaler, tamburin og rødvinsglas. Der var ‘freedom to fail’, men det skete absolut ikke.  

http://guyforsyth.com/