På MundoMandag den 15.7. er det Folkeklubben, der står for tur på Harmoni Pavillonenes scene. Det sker fra kl.19 ligesom alle de andre folk & world-koncerter, som Tivoli disker op med. Desuden får vi i juli også to meget forskellige svenske bands.

Trioen Folkeklubben er slået stærkt igennem, og med deres friske folkerock & popsange skal de nok sætte gang i dét hjørne af den gamle have, hvor disse koncerter finder sted. Musikken er stærkt melodisk, og de tre gutter har noget på hjerte – til hjertet og den tænkende hjerne. For tiden kan man lige nå at opfatte et par af bandets toner, når P4 hver formiddag kl. 10 lige spiller deres velklingende musik ved starten af programmet ”Sommer på tur” (ligesom Alberte er på flere gange i lørdag formiddags program ”Mig og Monica”). Dejligt at god, akustisk musik får lov at spille lidt mere end sædvanligt i DR. Også med folk på P5 (DAB) tirsdag kl. 19-20 (og på nettet).

Väsen Foto: Mia Marin

Väsen Foto: Mia Marin

Svensk musik – det kommer der de to følgende mandage. Først det gamle, respekterede Väsen, der har en lang pladeproduktion siden 1990 at sammensætte repertoiret med. Deres musik med nyckelharpe, dabuka tromme, altviolin og guitar har sat sit mærke på den svenske musikscene, og de er helt Väsensforskellige ;-  fra alle andre. Bestemt også fra det meget yngre band, kvintetten Lyy med tre mand og to kvinder. De har spillet sammen siden 2006 og udgivet to albums, og det tredje skulle komme i 2014. De blander traditionel, svensk folkemusik med egne sange, og med dem kan vi se frem til en ny variation over temaet svensk trad.

Sagt før, men alligevel: Det er herligt, at Tivoli sætter denne koncertrække med hele 23 folk & world-koncerter op i løbet af sæsonen, og der er meget mere godt i vente. Det vender vi tilbage til.

http://www.tivoli.dk/da/musik/musikugen/mundomandag/