musicawardsStudenterhuset var lørdag d. 15. november den hyggelige og noget støjende ramme, da de fem nominerede solister og bands til Årets Nye Talent Folk hver gav en lille halv times koncert. De fem navne gav os endnu et glimrende bevis på den store talentmasse i dansk folk, og endnu engang kunne man opleve forskelligheden i og tilgangen til folkemusik. Det blev en herlig og spraglet musikaften med fest og livlighed, poesi og pang, stor veloplagthed, kunnen og masser af knald på. Det blev til en bred vifte af flot folkemusik.

Blandt de fem var to solister, nemlig de to singer/songwriters Michael Hamilton og Astrid Samuelsen – sidstnævnte havde i sine tre første numre sin far, Stanley Samuelsen, med på (ekstra) guitar, hvor de bl.a. sang to George Harrison-numre. Hun sang meget smukt, simpelt hen.

Michael Hamilton kom på efter de syv velspillende, charmerende corny-klezmer-med-mere-drenge i Sherzandum, hvilket måske ikke var det nemmeste efter den energiudladning. Et charmerende og dygtigt samspil.

Senere kom Bo Steen & Holst, der med konferencier Rod Sinclairs ord må være Danmarks største duo, eftersom de var fem musikere på scenen. Tilsammen går de vist også  under navnet Echo Lane ligesom debut-albummet – men hvorfor hedder bandet ikke bare det? Super musik med det fede instrument banjo i front ligesom hos Falk Factory, der kom sidst på af de fem. Momford & Sons har været en glimrende inspirationskilde. Begge bands gav et overbevisende sæt.

Så var det tid til at aflevere stemmesedlerne, og hvem der så løber med æren som Årets Nye Talent Folk må vi vente med at erfare den 29. november, når alle DMA-priserne i folk skal uddeles.

Basco Pressefoto

Basco Pressefoto

Basco spillede en virkelig fin og engagerende koncert som afslutning på aftenen, og her  var der tydeligvis den helt perfekte kombination af kæmpemusikalitet, instrumental dygtighed og professionalisme. Den kunne aftenens dygtige nominerede ikke præstere i helt samme grad, men det kommer.