Så er næsten 83-årige Dwight Lamb igen i landet for at spille med Jensen og Bugge, som for ni år siden løb ind i hinanden i USA. Lamb er født og opvokset i USA og lærte gamle danske melodier fra sin morfar Chris Jerup, som emigrerede fra Vendsyssel i 1893. Takket være mødet med den dygtige duo har Dwight Lamb været i Danmark og spille tre gange siden, ligesom de har spillet sammen i USA. Nu er den gamle mester på spil igen på den enradede harmonika – på turne og som nyudnævnt rigsspillemand (ligesom bl.a. Mette Kathrine Stærk Jensen og Kristian Bugge).

Dwight Lamb

Dwight Lamb

Som 19-årig begyndte Dwight også at spille violin, “over the top”, dvs. med venstre hånd, men uden at skifte strengene rundt (Det var ikke en mulighed at strenge om, da han spillede på sin fars violin). Med årene blev han storspillemand med amerikansk old-time musik som speciale. Han har undervist og inspireret utroligt mange yngre musikere, mange af dem vidste slet ikke at han også spiller enradet, diatonisk harmonika! Men heldigvis indspillede han et par danske harmonikastykker på et par af sine violin-cd’er, og de cd’er endte til sidst i Danmark.

De tre starter koncertrækken 12. maj i Cafe Nanas Stue på Fanø og fortsætter dagen efter i Sct. Hans Kirke i Hjørring Kirke kl. 19 med mulighed efterfølgende for dans på Halvorsminde Efterskole. Finnebyens forsamlingshus på Bornholmsvej 1 i Aarhus V. byder velkommen søndag 14. maj fra kl. 14-16, mens det er i Teaterbygningen i Køge, det sker, den 15. maj kl. 19.30.

Tirsdag d. 16. maj fylder den dansk-amerikanske violinist 83 år –  og det fejres i Hofteatret i København ved Rigsspillemandskoncerten, hvor den ”unge mand” bliver officiel rigsspillemand sammen med flere andre. Til lykke til ham og de andre. Der er efterfølgende bal og fest på Vartov.

17. maj gælder det folkBALTICA på Alsion i Sønderborg og 18. maj på Flensborg Hus. Her er der kl. 20.00 dobbeltkoncert med Kimberley Fraser & Aaron Lewis fra Canada. Dagen efter sker det i Medborgerhuset, H.C. Andersen-Weg 8, Egernførde, og 20. maj er de tilbage i København – på Frederiksberg – på Bartof Station samme med Morten Alfred Høirup