Virelai dykker ned i Middelalderens viser og ballader, så man straks får associationer om markeder med boder, telte og åbne værksteder. Man kan levende se højborde med groft brød, diverse vildt tilberedt over et stort åbent ildsted og tinkrus med øl til at skylle efter med.

Omkring det hele danses springdans og kædedans til skjaldenes poetiske sange og folkeviser taget fra den nordiske mytologi eller datidens fabler og eventyr. Det hele har Virelai kædet sammen i et folkeligt fællesskab med deres levende musik spillet på gamle instrumenter som drejelire, lut, jødeharpe, diverse slagtøj og fløjter.

Albummet indeholder blandt de 11 numre, tre med instrumental musik, hvor man kan nyde de enkelte instrumenters unikke lydbilleder.

Bandet består af Mia Guldhammer, hvis klare smukke fortolkninger af de gamle viser supplerer de tre musikere, Martin Seeberg, Søren Hammerlund og Jacob Lund, der alle sørger for at stemningen og rytmen i musikken får hele middelalderbilledet til at falde på plads i en harmonisk enhed.

 

Virelai: Fra bølger og bjerge, 2011

www.virelai.dk