Den norske folkmusikscene har det godt for tiden, og med debutalbummet “Fruen” fra gruppen SVER er den blevet et bekendtskab rigere!

SVER har en stærk hovedperson Olav Luksengård Mjelva (violin), godt båret af resten af gruppen bestående af Vidar Berge (Guitar, Mandolin), Anders Hall (Violin, Viola), Jens Linell (Percussion og synth) og Leif Ingvar Ranøien (toradet harmonika).

Første nummer “Kjostadlek” siger; BANG! Og så er vi i gang. Det er traditionel stil med power, som hurtigt efter bliver opfuldt af ”Fruen” som er titelnummeret på cd’en. De fleste numre er komponeret af gruppens medlemmer, dog mest med Olav Mjelva som komponist.

Det er en cocktail af fine melodier godt orkestreret i gruppen og med gode variationer i arrangementerne. Dette fortsætter igennem hele cd’en som indeholder sprøde andenstemmer, solid harmonika, fede ostinater fra guitaren og melodisk og til tider pumpende trommespil.

Tempoet skifter igennem cd’en som er godt skruet sammen, og numrene der skiller sig ud i forhold til min smag er “Fjompen” og “PANG!”, som jeg synes cd’ens stærkeste nummer. Der er fest, igennem de norske fjelde på en flyvetur. Det er lækkert og kraftfuldt.

SVER kan være godt tilfredse med denne plade! De spiller meget sikkert og godt sammen, imens der er en fin balance mellem numrene godt suppleret af hjemmelavet og traditionelt. Det er tydeligt der er en stor passion og respekt for traditionen.

Jeg glæder mig til de kommer til Danmark og og laver en fest for os.

SVER: “Fruen”

Ta:lik (2010)

www.sver.biz

Michael Graubæk