vingefangMiriam Ariana og Lene Høst traf hinanden under deres uddannelse i folkemusik på musikkonservatoriet i Odense. Det er to særdeles berejste damer, og det præger musikken på denne deres debut-cd. Repertoiret rummer såvel brasiliansk, dansk, svensk som fransk musik og tillige selvkomponeret materiale.

Den brede geografiske fundering bør umiddelbart være en styrke for de to musikere, men bevirker samtidig at cd´en kommer til at fremstå noget spredt og uden enhed i sit musikalske udtryk. Der er langt fra brasilianske ”Sanfona Sentida” til Blichers ” Det er hvidt herude”. Sidstnævnte udtrykker ellers isoleret vurderet i sit enkle arrangement fint sangens frostkolde indhold – og skal retfærdigvis ikke stilles op mod Benny Holsts ultimative fortolkning. Der er heller ikke mange af de postulerede musikalske fællestræk mellem ”Pedido a Padre Cicero” og den svenske slängpolska ”Magdalena Polska”selv om postulatet forsøges underbygget ved at lægge førstnævnte ind over sidstnævnte og fortsætte latinrytmerne. At arrangementet er interessant og udmærket, er så en helt anden snak.

Generelt er Ariana og Høst kompetente, både som musikere, komponister, tekstforfattere og arrangører. Vi fornøjes med interessante arrangementer, fint udførte musikalske indsatser på violin/viola, guitar, percussion og vokal. Anmelderen kan dog ikke føre sig frem med et kendskab til portugisisk, som muliggør en vurdering af den sproglige formåen på det punkt. Med duoformationens naturlige begrænsninger udviser ”Vingefang” overordnet set optimal og kompetent udnyttelse af mulighederne.

Man kan nemt forfalde til at fylde for megen musik på en cd, men den halve times spilletid på denne er nu lidt i underkanten. At spor 5 og 6 på nærværende eksemplar er byttet rundt i forhold til coverets oplysninger, er så hvad det er.

Den korte konklusion er, at det en god, veludført og interessant plade, der dog mangler den enhed, som duoen sagtens kan udvikle sig frem imod med dens unikke blanding af geografisk forskellige traditionelle elementer.

CD: Miriam Ariana & Lene Høst; “Vingefang” – GO´ Danish Folk Music