Man føler sig straks velkommen til at lytte med, når man sætter Mikkel Bøggilds første solo udspil på cd-afspilleren. Og tonen bliver slået an fra første strofe ”going home from east to west” med tydelige henvisning til de amerikanske vidder.

Hans første cd er præget og påvirket af turene rundt i USA. Blandt andet en tur fra østkysten til vestkysten. Derfor er det meget naturligt, at mange af numrene er præget af countrymusikken, men også med afsmitning af blues, bluegrass og folkroots fra ”Guds eget land”.

Det giver en god harmonisk oplevelse, hvor især de to første numre ”Bliss to be blind” og ”Dont wanna be your heartache” sammen med titelsangen ”Welcome” og ”In your veins” går rent ind, allerede første gang men hører numrene.

Mikkel Bøggild har selv komponeret og skrevet samtlige 11 numre, og han nøjes ikke at spille på sit foretrukne instrument guitaren. Han har også nærkontakt med såvel western guitar, som en 12-strenget af slagsen, samt mundharpe, dobro, banjo og mandolin.

Så den erfarne musiker, med ny sing-songwriter status er sluppet godt fra sin debut, med velskrevne sange og melodier, der lover godt for næste udspil fra nordjyden.

Selv om det lyder til, at Mikkel Bøggild kan det hele selv, så får han dog assistence af Jesper Andersen, Ole Albrechtsen, Lasse Høj Jacobsen, Jon Anderschou og Jette Torp.

Sidstnævnte som han selv har spillet med flere gange tidligere. Han har også ladet sin guitar lyde sammen med blandt andre Helene Blum, Steffen Brandt, Lis Sørensen og Ida Corr i nyere tid.

Han har også spillet med Peter Belli, Tony Sheridan, Rock Nalle og Cliff Bennett.

Mikkel Bøggild: “Welcome”

Gateway (2009)