Det sker ikke så tit, at der udsendes et livealbum. Men det har MC Hansen og hans band netop gjort, og det er et ”Scandicana”-album!

Albummet er optaget ved en koncert på Ebeltoft Gårdbryggeri, som er beliggende uden for Ebeltoft med en flot udsigt over Mols. Her har MC Hansen, også kendt som Mads Christian Hansen, og hans tre musikere tidligere spillet, så det var et naturligt sted for dem at indspille deres nye live cd.

I forordet på coveret hedder det :”Dette er folkemusik, det er country, det er free-jazz med sydstats- grooves og poetiske undertoner. Det er lyden af Skandinavien i amerikanske klæder. Så det er Scandicana!”

Teksten i første nummer, ”Baby Blues”, begynder med spørgsmålet ”Er der nogen derude?”.

Ja!, Ingen tvivl om at mange derude nyder bandets musik, der som nævnt er en blanding af mange forskellige genrer.

Efter den dejlige, blide, rytmiske åbning, hvor man næsten kan få en lille forræderisk tårer i øjenkrogen, nyder man historien og musikken i ”Come on down”. Her får guitaristen Uffe Steen og basspilleren Morten Brauner lov til at slå sig løs, ligesom Jacob Chano Lundby på trommer viser slagkraft både med og uden trommestikker – og med finfølelse.

”Take your time” er endnu en dejlig ballade, hvor man igen nyder strengeleg i høj kvalitet. Og sådan fortsætter MC Hansen og hans band med stor musikalitet at fortælle den ene gode historie efter den anden. Med både friske ballader, sørgelige sange og alvorlige eftertænksomme tekster, som eksempelvis i den stilfærdige ”Hope”.

Lyden på albummet er fortræffelig, selv om der er publikum i baggrunden. Numrene er skåret sammen, så det virker naturligt i overgangene mellem de 12 numre med plads til små kommentarer fra MC Hansen. Og man kan tydeligt høre de forskellige instrumenter, uden de drukner i lyd fra spillestedets publikum.

Årsagen til at det blev et live-album fra MC Hansen og co. er ifølge den sympatiske og vidt omrejste guitarist, at han gerne ville lave en ”Greatest hits”, men da han ingen hits har haft, så blev det i stedet en live cd!

http://mchansen.com/