Norden er heldigvis fyldt med talentfulde singer/songwriters. På øerne, på fastlandet, i storbyerne, i skovene, i fjeldene, i dalene sidder de og komponerer og synger. Men af flere årsager bliver desværre kun de færreste hørt af et større publikum. Jeg opfordrer alle til at finde dem, fordi der ofte er gode musikoplevelser at hente. Tag nu f.eks. Lena Anderssen. Det er nok ikke kun mig, der først har fundet hende nu, Mange andre herhjemme har sikkert ikke hørt om hende, selv om hun ikke er helt ny på scenen. Men P4 har allerede flere gange spillet numre fra den nye CD.

Hun startede med at skrive sange i 2001, da hun boede i Vancouver, Canada. ”Can’t Erase It” blev i 2005 udgivet i Danmark. ”Let Your Scars Dance” var opfølgeren, som blev titelsangen til den næste CD. Hun flyttede til Færøerne og fik flere sange i nogle amerikanske tv-serier og turnerede i Europa. Letters From The Faroes udkom sidste år på Færøerne og blev Årets Album. Den præsenteres nu af det danske selskab Art People.

Lena Anderssen er typisk en singer/songwriter . Hun har komponeret og synger og spiller egne fortrinsvis melankolske, halvbiografiske sange. Det foregår med en afdæmpet backing, der næsten udelukkende består af akustiske instrumenter. Musik, som er dejlig fri for elektroniske lyde, men til gengæld varieret med stryger-, og blæserensemble.

De 14 sange (eller breve, som titlen foreslår) er af høj kvalitet. De er desuden velarrangerede og velproducerede af partneren Niclas Johannesen. Jeg er mest begejstret for ”True Love In A Way”, som har en herlig Nanci Griffith-fornemmelse samt ”Departure Blues”, der kunne gøre sig på et Lady Antebellum-album. Det er sange i en nordamerikansk stil, som har et stort internationalt potentiale.

Selv om Lena Anderssen ikke benytter et særlig stort register og måske mangler nuancer og personlighed i vokalerne, hvis man sammenligner hende med mere erfarne og kendte sangerinder, så har hun en smuk stemme og et godt øre for fraseringer og harmonivokaler. Jeg håber, at hendes sangbreve her samt turneen fra d. 17.10.- 6.11. 12. vil hjælpe hende til at finde et publikum også i Danmark.

 

www.lenamusic.com