”En smule glæde” er titlen frit oversat på duoen Ann-Mai-Britt Fjord og Henrik Bredholts fjerde album, og der er ingen tvivl om, at albummet vil sprede mere end en smule glæde.

Den jødiske musik har fået nyt liv i Klezmerduos regi, og duoen er en slags nutidige gårdmusikanter med deres stærke rytmiske ballader, valse, polkaer og mazurkaer, som de kaster sig ud i, uanset om teksten og musikken er bevægende, klagende eller munter.

Der er en skøn blanding af de traditionelle jødiske, musikalske rødder, blandet med østeuropæiske, balkan- og sigøjner toner på albummet. Med flere instrumentalnumre giver det endnu en musikalsk mangfoldighed, som samtidig betyder, at det aldrig bliver kedeligt at lytte til.

Personligt nyder undertegnede Henrik Bredholts dulcimer-spil (også kaldet hakkebræt på dansk), der bliver udført med stor elegance, som eksempelvis i melodien ”Old Sher”, men han behersker også sopransaxofonen, tubaen og ukulelen. Ann-Mai-Britt Fjord synger levende på jiddisch, som om det er hendes modersmål, og supplerer med levende harmonikaspil.

På albummet medvirker også Jacob Venndt på bas og ikke mindst på mundharmonika, som han flot demonstrerer i nummeret ”Erev Shel Shoshanim”. Lars Bo Kujahn spiller darbuka på tre numre, og den pokalformede trommes tynde skind giver en lækker sprød lyd.

CD’en indeholder 12 numre og har en samlet spilletid på 53 minutter, og her når man at komme langt rundt i forskellige genrer af klezmer musikken.

Men man lytter ikke blot til klezmermusik af nostalgi eller tradition, men på grund af den smittende rytme, som også gør den meget dansevenlig, selv i nogle af de mere triste og alvorlige passager. Men selvfølgelig mest i de glade stykker, som f.eks. ”A HeymisherBulgar”. Den har duoen hentet i Argentina,. Bryllupsmelodien ”Lubav Khasene Chosidl stiftede Klezmerduo første gang bekendtskab med i USA.

Gateway Music

http://www.klezmerduo.dk/