Det aarhusianske band Kingsfield kan nu præsentere os for sit andet album ”Walls” med aldeles hørbart amerikansk inspirerede musik.

Debut-udspillet ”Ramblin´” fra 2011 var langt ad vejen baseret på bluesgenrens tonesprog, og den blå dialekt er da heller ikke fraværende på nærværende album. Men udtrykket er her noget mere varieret med en gryderet af country, rock, pop og blues, tilsat en skefuld funk her og dér. En blanding, man vist med ro i sjælen kan placere i den bredt definerede kategori med overskriften americana.

Kingsfields guitarfyldte musik leveres kompetent, ganske velswingende og med ikke mindst velspillede guitarindsatser af Peter Graversen. Paul Hyes leverer en god, udtryksfuld og engageret vokal uden dog at udvise specielt stor personlighed. Det stort set selvskrevne materiale rummer ganske iørefaldende melodier, er velarrangeret og generelt velfungerende.

At bandet har valgt at udtrykke sig på engelsk, har jo nok været uden for overvejelser, ihukommende repertoiret, men det bidrager til musikkens manglende originalitet. Det er pladens svaghed, at den ikke skiller sig særligt ud fra americana-stilens ganske fyldige og brede kreds og derfor trods kvaliteterne ikke markerer sig specielt. Kingsfields udvikling siden det første udspil peger dog i retning af, at der kunne være mere i vente.

https://www.youtube.com/channel/UCoS8KYLjYtBmybhP2axOzqw

https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Kingsfield-182568085095412/