Halfdanskerne har selvfølgelig taget navn efter den mest velkendte Halfdan, nemlig Rasmussen. Bandet er en halv snes år gammelt og kalder sig på cd’en ’landets bedste viseorkester’. Sådan noget skal man være varsom med, for selv om det selvfølgelig er humoristisk ment, så rejser det jo tårnhøje forventninger.

Det er en sød og velklingende cd, hvis grundstamme er Rasmus Vennevold (kontrabas), Lars Grand (harmonika, mundharmonika, percussion, sang og kor) og Mads Westfall (guitarer, ukulele, percussion, sang og kor). Bandet har til lejligheden suppleret sig med Jeppe Gram (trommer og percussion) på seks af de 10 numre.

Materialet er sange og viser af Frank Jæger, Jeppe Aakjær, Piet Hein, Benny Andersen, Tove Ditlevsen, Klaus Rifbjerg, Palle Fønss og selvfølgelig Halfdan Rasmussen – med mange velkendte melodier og enkelte nye, herunder et par af bandets egen Mads Westfall til tekster af Piet Hein og Halfdan Rasmussen. Min egen yndling er Palle Fønss’ velkendte og finurlige Vandkunstens lille cafe, som minder os om, hvordan skæbnen kan spille underlige puds med os og vores følelser.

Det er ikke stor og nyskabende kunst, og man kunne godt sine steder have gjort lidt mere ud af det harmoniske, f.eks. på Jeppe Aakjærs Jens Vejmand. Men stilmæssigt er det solid visemusik og -sang, iblandet strejf af jazz og latin, og cd’en skal nok udfylde rollen som et værdigt visitkort og måske en fin teaser, når bandet skal planlægge turnéer og sælge koncerter.