Blues for alle pengene når de guldrandede veteraner – Delta Blues Band – checker ind

Nej, man går bestemt ikke galt i byen sammen med drengene fra deltaet. Men det anbefales alligevel at holde godt fast i stroppen, for vi kommer igennem mange forskellige nabolag og bydele, hvor ikke alle beboere er lige venligtsindede eller fremkommelige!

Og det skal også være denne anmelders eneste egentlige indvending mod et album, der formelig emmer af kompetence og spilleglæde: Man kommer altså lidt for vidt omkring i bluesmusikkens stilistiske underdelinger her. Det indgyder albummet en træls mangel på homogenitet, og det bliver frustrerende i det lange løb. Et par strengere producer-ører kunne formodentlige have gjort underværker i en indspilning, der ellers er rig på hamrende fede numre, og ikke mindst genhør med nogle af de mest drevne musikere fra den danske blues-scene. Nu må man vælge og blande selv. Hvilket jo også for så vidt er i orden – i denne iPod-tid!

Fra min personlige play-liste kommer jeg ikke udenom Troels Jensens ballade “She’s Gone” med overbevisende og flot vokal af Jensen selv. Samt et fedt genhør med henholdsvis tenorsaxofonisten Jens Hack og mundharpevirtuosen Jørgen Lang – begge i aldeles topform!

På Muddy Waters klassikeren “Mean Red Spider” mærkes lyden fra Muddys gamle pladeselskab Chess i kulissen, og bassisten Knut Henriksen kommer her også til orde med en udmærket vokal. Den er også med på min blues play-liste.

Hvad jeg imidlertid helst vil forbigå i stilhed er country & western versionen af Robert Johnsons “From Four Until Late” med indlagt fløjtesolo! (måske virker den bedre efter nogle bourbon shots? Det må den enkelte lytter gøre op med sig selv).

“Motherless Children” tilføres bestemt heller ikke noget nyt her. Denne version fortaber sig i dybet af de tusinder af gospelversioner. Og vil man endelig dyrke den, kan det anbefales at opsøge fx. Claptons version eller Rev. Gary Davis himself.

Til gengæld må “Take Me Home” med ikke mindre end 3 kvindelige gæstevokalister siges at være et vellykket og modigt forsøg på at skrive ind i gospel/blues traditionen.

Det korte af det lange er, at “Checkin’ In” selvfølgelig er et must for fans af dette hold. Og nye blues-fans kan bestemt også hægte sig på her og få stor fornøjelse ud af det.

Delta Blues Band: Checkin’ In

LongLife Records (2010)

Martin Lai