cd de gyldne drengeDet er et særkende ved traditionel folkemusik, at udvikling og nyskabelse ofte ikke er en pointe i sig selv. At spille som dem, man har lært af, måske med et vist personligt præg, det er derimod en respektabel metier.

Sjældent er det dog at opleve et decideret kopiband i genren – men det er, hvad vi har her. Et band med erfarne musikere med stor respekt for og kærlighed til De gyldne løvers musik og Jens Memphis’ tekster. Af coveret fremgår det, at det ”… er klassisk musik, vi har med at gøre…”.

Denne anmelder er ikke i stand til at afstemme, om kopieringen i sig selv er lykkedes. Men resultatet er god og veloplagt musik. Cd’en må være et must for enhver elsker af netop dette hjørne af danske folkemusik, som har været De gyldne løvers og Tørfisks domæne i flere årtier.

Bandets violinist måtte udtræde i processen, og ind trådte Jørgen Dickmeiss på violin, bodhran, bratsch og kor. Det har været en helt bundet opgave, og det er sørme godt gået. Bandet består herudover af Lars Kirkegaard – harmonika, klaver og kor, Jens Holgersen – kontrabas og kor, Ole Smith – sang, guitar og banjo, og Troels Smith – sang, guitar, tenorbanjo og mandolin.

At dømme efter coverbilleder og lyd har de haft det hyggeligt.

 

http://www.jensholgersen.dk/gyldnedrenge.htm