Singer-songwriteren Alouise alias Louise Nipper har udsendt et nyt album i form af en dobbelt-cd

Alouise er ikke nogen nybegynder i genren, idet dette album er hendes fjerde udgivelse.

På den første cd er der flere iørefaldende melodier, uden at de bliver for poppede. Teksterne, som Alouise næsten alle har lavet solo, fremstår nærmest staccato uden at sammenhængen mistes, og de står stærkt både enkeltvis og i albummets helhed. Det er en afvekslende skive at lytte til, og man kan nyde Alouises klare varme stemme, som i enkelte numre får støtte af kor, bl.a. af Tobias Trier på et enkelt nummer.

På den anden cd har Alouise eksperimenteret ved at lade andre musikere arrangere hendes musik, hentet fra Isbryder og fra hendes tidligere udgivelser, og det har givet et anderledes og spændende udtryk. Bl.a. har Bjarke Falgren stået for et nyt arrangement af Kragetæer, som Nikolaj Busk også medvirker på. Anne Eltard og Gunnar Lychous har fortolket en ny udgave af Richards nye hjem, som absolut er værd at lytte til en ekstra gang.

Gennemgående er den musikalske side afdæmpet og fin, og kvaliteten fornægter sig ikke på de to cder. Men Alouise har også baglandet i orden, idet hun selv er producent og lydingeniør, og hun har derfor også selv styret den tekniske del med stor professionalisme. Hun har eksperimenteret med mange forskellige musikere på begge albums. Der medvirker således 19 forskellige og dygtige musikere på den første cd, mens der er et par færre på den anden skive.

 

alouise.dk