BigBasco Pressefoto

BigBasco Pressefoto

Tirsdag d. 17. marts fejrer mange, også i Danmark, den irske nationaldag St. Patrick’s Day. Til gengæld fejrer Basco udgivelsen af ”Basco & DR Big Band (Live at DR Byen)” – og det sker ved en release-fest og jamsession i hhv. Den Sorte Diamant og nabobygningen Dome of Visions. Release-koncerten, hvor gøstemusikere fra bigbandet spiller med, foregår i Dronningesalen, og festen fortsætter fra kl. 18, hvor KBH Folk Jam inviterer til jamsession i Dome of Visions.

Om samarbejdet med DR Big Band siger Basco: ”DR Bigbandet har åbnet vores øjne for potentialet i Bascos musik. Vi har gode melodier, der holder også i store sammenhænge, og bigbandet har inspireret os til at eksperimentere endnu mere med kompositioner og klangfarver”.

Basco er kendt for deres sprudlende folkemusik, hvor både skandinaviske, engelske og skotske traditioner har leveret inspirationen, og bandets seneste album ”The Remarkable Return of Old Man Basco” blev shortlistet til Nordic Music Prize 2014.

KBH Folk Jam inviterer til jamsession og siger: ”Alle fremmødte musikere kan udfolde sig og afprøve nyt og gammelt materiale til glæde og inspiration for andre. Om det så er en sang, et groove, en gammel polka, en solo, eller hvad der ellers måtte blive bragt på bane i løbet af aftenen”.

Bascos forsanger, violinist, mandolinspiller og meget mere, Hal Parfitt-Murray er vokset op i Skotland og Australien og kom senere til Danmark, hvor han har uddannet sig på Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusiklinje.
Fra Sverige kommer Ale Carr med sin specialbyggede cittern, fra Danmark Andreas Tophøj på violin m.m. og Anders Ringgaard Andersen på accordeon m.m. Både han og de andre musikere har modtaget diverse DMA-priser, også sammen med andre af landets største folkbands.

Man kan se en video fra den indspillede koncert, hvor de to orkestre sammen opfører ”Jacky Tar”  til stående ovationer: www.youtube.com/watch?v=wGYP6qQ2-3o

Billetter til koncerten koster 75 kr.,60 kr. i ”Diamantklub”. Studerende og ROD 25 kr.  Gratis entré til efterfest. Dome of Visions giver halv pris i baren til det spillende folk, så husk lige instrumentet.

http://www.bascoband.com