The Young Dubliners. Foto: David Safian

Tobakken i Esbjerg og Pavillonen i Grenå kan for fjerde år i træk præsentere Folkline. Det er en enkelt aftens folk-rootsfestival med såvel kendte som ukendte bands. I år er spillestedet Sønderborghus koblet på som ny samarbejdspartner, og netop her i Sønderborg lægges ud torsdag 25. oktober med årets tre bands.

Det bliver Young Dubliners, Fairport Convention og Jonas Alaska, man præsenterer på de tre scener.

The Young Dubliners er nok lidt af en falsk varebetegnelse. Bandet er ikke irsk, som navnet antyder, men fra USA, selv om to af de fem medlemmer dog er fra Irland. Og unge bliver de fem medlemmer vel ikke ved med at være, selv om alt er relativt. Bandet har eksisteret siden 1988, og genren er en blanding af traditionel/irsk folk-rock, som mange danskere er faldet for.

Fairport Convention behøver ikke meget præsentation. Bandet har eksisteret siden 1967, men lå dog underdrejet fra 1979 og seks år frem. Så kom der igen gang i bandet,

Fairport Convention. Pressefoto

dog med nogle udskiftninger undervejs. Således har der foruden de fem nuværende musikere været ikke mindre end 20 andre medlemmer af det legendariske band i kortere eller længere perioder. To af de nuværende medlemmer, Simon Nicol og Dave Pegg, har stort set været med fra begyndelsen, og nu har Ric Sanders, Chris Leslie og Gerry Wright været med i rigtig mange år.

Som tredje hjul på vognen er Jonas Aslaksen bedre kendt som Jonas Alaska. Han er en 24-årig norsk singer-songwriter, der sidste år udgav sin første single og senere samme år udgav sit første album, som blev nomineret til tre priser, bl.a andet Spellemann Prisen. Han fik en Grammy som Årets Nye Navn og opnåede at spille sammen med Paul McCartney og blive kaldt for Norges unge svar på Bob Dylan. Ingen tvivl om at talentet er til stede.

Bedøm selv ved at møde op til Folkline på et af de tre spillesteder. Alle tre bands har i øvrigt flere andre koncerter i Danmark, men hver for sig. Se kalenderen.

http://jonasalaska.com/

http://youngdubliners.com/index2.shtml

http://www.fairportconvention.com/index.php