Afenginn Foto: Rune Backs

Det sker på Husets Teater, Halmtorvet på fredag, lørdag og søndag. Her åbnes for den såkaldte black box-sal, hvor Afenginn indtager mørket med jubilæums- og hyperkoncerten DECENNIALE.

På fredag aften den 11. maj og de følgende to aftener er der lagt op til noget ganske usædvanligt. For i nu 10 år har danske Afenginn spredt skæv balkanberuselse, instrumental elegance, frydefuld galskab og både feststemt og melankolsk, nordisk tungsind – både herhjemme og i udlandet, og Decenniale vil blive en foreløbig kulmination.

Salens muligheder for totalt mørke vil blive udnyttet med avanceret lyssætning og eksperimenter med dansekoreografier og mandskor. Med på scenen har Afenginn en række dygtige gæstemusikere, som er med til at skabe hyperkoncerten og genrehybriderne. Gæstemusikerne har spillet med flere store profiler, bl.a. har musikeren Bent Clausen spillet med Tom Waits og har samarbejdet med Gorillaz.

Afenginn har spillet mere end 400 koncerter herhjemme og ude i verden, bl.a. på SXSW-festivalen i Austin, Texas, Tønder Festival og Copenhagen Jazz Festival. De har været en del af sommerballetten på Bellevue Teatret, spillet med symfoniorkestre og stået på scenen på Roskilde Festival. De har modtaget tre Danish Music Awards undervejs.

Bandet er et virtuost og originalt liveorkester. “Shockingly good” har en anmelder kaldt dem. Med en lang række andre kunstnere vil Krøyer, Skovmand, Nyberg, Olevik og Kofoed indtage teatersalens mørke. Og i mørket dér kan alt muligt magisk og ”shocking” ske – og det vil det, lover Afenginn.

Tid & Sted: Fredag d. 11. maj kl. 22.00, lørdag d. 12. og søndag d. 13. maj kl. 20.00

På Husets Teater, Halmtorvet 9, Kbh. V. Billetter på www.billetlugen.dk

Læs mere om koncerten her: www.husetsteater.dk og se Afenginns hjemmeside: www.afenginn.com